Rihanna’s hit ‘We Found Love’ wordt tien jaar oud

Rihanna's beroemde hit ‘We Found Love’ van Rihanna werd losgelaten op het grote publiek in 2011. De zangeres sprak over toxische en verslavende relaties, waarvan ze zelf al het slachtoffer is geworden. Proximus Pickx blikt terug op deze hit, die een hele generatie wist aan te spreken.

Tien jaar geleden scoorde Rihanna een voltreffer met ‘We Found Love’, een nummer op haar zesde studioalbum ‘Talk That Talk’. De song, het resultaat van een samenwerking met de Schotse singer-songwriter Calvin Harris, was meteen een wereldwijd succesnummer. Het nummer werd zo populair dat de single in 2012 wereldwijd op meer dan 10 miljoen exemplaren werden verkocht. Tien niet-opeenvolgende weken stond ‘We Found Love’ bovendien op nummer één in de hitlijsten. De track ging ook vergezeld van een clip die boekdelen spreekt.
 
In dit nummer bespreekt Rihanna toxische relaties, die zodanig verslavend kunnen zijn dat ze ronduit destructief worden. Het type relaties waarvan we niet weten hoe we eraan kunnen ontsnappen en waarin grenzen worden overschreden. Duidelijk is dat de tekst van ‘We Found Love’ verwijst naar haar ex Chris Brown, met wie ze een tumultueuze relatie had die de rapper in 2009 zelfs vijf jaar cel opleverde nadat hij de jonge zangeres had geslagen. De foto’s van een verminkte Rihanna hadden de hele wereld geschokt. De clip, geregisseerd door Melina Matsoukas, is een perfecte weergave van deze destructieve relatie.

Beste videoclip

Ze waren oorspronkelijk gepland in Brazilië, maar de opnames vonden uiteindelijk plaats in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Het Britse model Dudley O'Shaughnessy speelt het vriendje van Rihanna. De clip, een aaneenschakeling van verwijzingen naar van een giftige relatie, haalde liefst 992 miljoen views en ontving in 2013 de Grammy Award voor Beste Muziekvideo.
 
Het is verre van de enige hitsong die Rihanna in haar carrière wist te scoren, maar intussen gingen al vijf jaar voorbij sinds de Queen of Pop haar carrière op pauze zette. Haar laatste album, ‘Anti’, kwam uit in 2016 met onder meer ‘Needed Me’, ‘Work’, ‘Kiss it Better’ en ‘Love on The Brain’. Na al die jaren wacht het publiek nog steeds met veel ongeduld op haar terugkeer, maar we hebben er het raden naar of die comeback er nog komt. Rihanna blijft daar tot op vandaag erg vaag over, maar hield er intussen wel de spanning in door op haar sociale media nu en dan mysterieuze hints te posten ... Afwachten maar!
 
‘Rihanna - Live at Made in America’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Muziek

Bekijk alles
Top