Wie is de jonge talentvolle Belg Anass Zaroury, de revelatie bij Sporting Charleroi?

Jupiler Pro League | Anass Zaroury zette afgelopen zomer zijn tent op in Charleroi, nadat hij zich vorig seizoen in de kijker speelde bij 1B-club Lommel SK. Een lange aanpassingsperiode had Zaroury echter niet nodig. Snel werd hij een basispion in het elftal van Edward Still.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amper 20 jaar is Zaroury nog maar en bij aanvang van dit seizoen had de jonge Belg nog geen enkele ervaring in de Jupiler Pro League. Toch had Zaroury niet veel tijd nodig om zijn stempel te drukken op het spel van Charleroi. Reeds op de openingsspeeldag tegen KV Oostende wist Zaroury meteen te scoren. Intussen wist hij zichzelf drie keer op het scorebord te zetten op zeven matchen tijd.

Er mag dus met andere woorden gesproken worden van een geslaagde start bij Charleroi. Zaroury werd doorheen de jaren gevormd tot flankaanvaller, maar lijkt goed te aarden in het 3-5-2-systeem van coach Edward Still. Hierin staat Zaroury niet op een flankpositie, maar als tweede spits naast Shamar Nicholson (die zelf reeds aan vier goals zit dit seizoen, red). Zaroury valt op door zijn uitstekende conditie, zijn balvaardigheid en spurts aan hoge intensiteit. 

Geen doorbraak bij Zulte

Profvoetballer worden was vreemd genoeg niet de ultieme droom van Zaroury. Zo begon hij in samenwerking met Lierse voor het plezier te voetballen op de Jean Marc Guillou-academie. De Mechelaar merkte echter dat er meer in zat. In 2017 werd hij door Zulte Waregem aangetrokken om er de jeugdreeksen te doorlopen. 

Toch kon Zaroury niet overtuigen in Essevee. Na twee seizoenen mocht hij andere oorden opzoeken. Zijn volgende bestemming werd in 2019 1B-club Lommel SK. Maar ook onder Peter Maes zou Zaroury niet kunnen rekenen op veel speelminuten. Pas sinds vorig seizoen, wanneer Lommel in de handen komt te zitten van de City Football Group, kon hij zijn duivels voor het eerst ontbinden. 

Weerzien met Mechelen

Met zeven goals en 5 assists klokte Zaroury het seizoen in 1B af. Lommel bracht aanvallend en attractief voetbal, de ideale plek zo leek voor de jonge Belg om zich te tonen. Zaroury werd zo een van de smaakmakers van het voorbije 1B-seizoen. Intussen was Charleroi al komen aankloppen. In de winter van dit jaar werd er een overeenkomst gesloten waarbij Zaroury eerst het seizoen zou uitdoen bij Lommel. Pas deze zomer streek hij neer in Charleroi. 

Ook onder deze omstandigheden probeert Zaroury nuchter te blijven. “Ik hou van het spelletje. Ik voetbal niet voor het geld of om rijk te worden. Ik geniet van elke dag en dat zal ik hopelijk zo lang mogelijk blijven doen. Mijn vader mist al sinds ik vijf jaar ben geen enkele wedstrijd. Mijn rugnummer 70 verwijst dan ook naar zijn geboortejaar.”

Intussen heeft Zaroury al Zulte Waregem lik op stuk kunnen geven. Op speeldag 5 kwam het tot een 2-2-gelijkspel tussen Zulte Waregem en Charleroi. Zaroury opende de score na 20 minuten spelen. De volgende afspraak wordt er eentje tegen Mechelen, de geboorteplaats van Zaroury waar hij ook enige tijd gevoetbald heeft. Zal de Belgische belofteninternational ook tegen Malinwa beslissend zijn met een goal? 

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top