Goede start van Ex-Bruggeling Danjuma bij Villarreal: “Aanpassing verloopt sneller dan voorzien”

Sport | Met drie doelpunten op vijf matchen tijd heeft de Nederlander Arnaut Danjuma zijn start niet gemist bij zijn nieuwe club Villarreal. De ex-speler van Club Brugge verteerde de overstap naar La Liga vrij vlot en krijgt nu al veel lof van zijn coach Unai Emery.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het seizoen 2018-2019 was Danjuma in 24 wedstrijden bij Club Brugge goed voor zes goals en vier assists. De Nederlander aardde meteen bij Club Brugge, nadat hij bij NEC Nijmegen werd weggeplukt dat jaar. Het leverde het seizoen daarop meteen een transfer op voor Danjuma. Het was toenmalig eersteklasser Bournemouth dat kwam aankloppen en zo’n 17 miljoen euro neertelde voor de Nederlander. 

In zijn eerste seizoen degradeerde Bournemouth uit de Premier League, maar vorig seizoen deed de club uit het zuiden van Engeland lange tijd mee om promotie vanuit het Championship. In de halve finales van de play-offs bleek Brentford over twee duels met 3-2 te sterk, ondanks goals van Danjuma in beide wedstrijden. In 52 matchen wist hij 17 keer te scoren voor Bournemouth. Het sein voor Villarreal om aan de mouw van Danjuma te trekken. 

Meteen goed voor doelpunten

Danjuma tekende bij de Gele Onderzeeër een vijfjarig contract. Met de transfer was ruim 20 miljoen euro gemoeid. Met mondjesmaat probeert de Nederlandse vleugelaanvaller zich in de ploeg te knokken die vorig seizoen de Europa League won. In het competitieduel tegen Mallorca kreeg Danjuma zijn eerste basisplaats, in de matchen daarvoor moest hij het stellen met invalbeurten. 

Tegen Atlético Madrid op speeldag drie was het meteen prijs voor Danjuma. De Nederlander scoorde de 1-2 op bezoek in Wanda Metropolitano. Villarreal leek lange tijd op weg naar een mooie uitzege bij de landskampioen, tot teammaat Aïssa Mandi diep in blessuretijd een owngoal maakte. 

Intussen maakte Danjuma ook zijn tweede en derde treffer voor Villarreal. In de Champions League-match tegen Atalanta scoorde hij de 2-1 waardoor Villarreal op weg leek naar een zege. Helaas volgde nagenoeg hetzelfde scenario als tegen Atlético. In minuut 83 was het Robin Gosens die voor de finale 2-2 zorgde. Tegen Elche in de competitie leverde zijn treffer wel een zege op. Hij scoorde het derde doelpunt voor Villarreal in de 4-1-zege.

Wachten op Oranje

Na die partij in de Champions League was Villarreal-trainer Unai Emery er als de kippen bij om bloemetjes te werpen naar Danjuma. “Het idee was om frisse spelers in te brengen, jongens die ervaring hebben op dit niveau. Danjuma zit nog in een leerproces, hij moet zich nog aanpassen, maar dat gaat eigenlijk heel erg snel. Hij heeft een goede klik met zijn teamgenoten, en speelde vanavond heel erg goed”, liet een tevreden Emery weten. 

Niets dan positiefs dus wat Danjuma betreft. Toch blijft het wachten op een nieuwe selectie voor de Nederlander bij het nationale elftal. Danjuma speelde in oktober 2018 twee interlands onder toenmalig bondscoach Ronald Koeman. Bij de 3-0 zege op Duitsland viel hij 22 minuten voor tijd in. Drie dagen later speelde hij een uur tegen België en zorgde hij in de 27ste minuut voor de 1-1 eindstand, nadat Dries Mertens in de vijfde minuut de score al had geopend in Brussel. Sindsdien werd Danjuma echter niet meer opgeroepen voor Oranje.

Terwijl Bruggeling Noa Lang juist wel in de voorselectie zit van Nederland voor de komende WK-kwalificatieduels, is er van Danjuma geen spoor te bekennen. Nigeria, het land waar zijn roots liggen, trekt daarom al enige tijd aan zijn mouw. “Ik heb altijd bewust voor het Nederlands elftal gekozen en ik zou heel graag weer voor Oranje willen uitkomen. Maar ik kan natuurlijk niet tot mijn dertigste blijven wachten. Ik wil namelijk ook heel graag als international voetballen en een groot wereldtoernooi meemaken”, liet Danjuma recent nog duidelijk verstaan. Benieuwd of bondscoach Louis Van Gaal weldra gehoor geeft aan de oproep van Danjuma. 

Arnaut Danjuma mag zich op zaterdag 25 september opnieuw in de kijker proberen spelen. Dan trekt Villarreal namelijk naar Real Madrid. Volg alle actie in La Liga dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Programma van speeldag 7 in La Liga:

Zaterdag 25 september

Zondag 26 september

Maandag 27 september

  • Celta - Granada (21u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top