De Franse pop-, rock- en new waveband Indochine palmt op zaterdag 25 september de Grote Markt van Brussel in voor een gratis concert. Enkele minuten na de bekendmaking waren alle plaatsen al gereserveerd. Indochine viert in Brussel zijn veertigste verjaardag.
De keuze van Indochine om het verjaardagsfeestje in Brussel te houden, is niet onlogisch, want zanger Nicola Sirkis woonde tien jaar lang in de hoofdstad. Tegelijkertijd past het concert ook binnen de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Franse gemeenschap. Die viering begint al op vrijdag 24 september, want dan is er op de Grote Markt al een hele concertreeks gepland.

"Wat een prachtige programmatie voor de 50ste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles. Na een moeilijk jaar moet dit evenement ervoor zorgen dat artiesten en publiek elkaar terugvinden en feesten op de muziek", vertelt Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse gemeenschap. Brussels burgemeester Close verwacht dat het een "onvergetelijke ervaring wordt" voor de aanwezigen.

Wie het concert wil bijwonen moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. De personen die geen ticket voor het optreden hebben, worden gevraagd om zich niet naar de buurt rond de Grote Markt te begeven. Het concert wordt nergens uitgezonden.