Start Moeskroen lijkt akelig veel op die van Lokeren in 2019-2020

Challenger Pro League | Excel Moeskroen heeft de start van het nieuwe seizoen helemaal gemist. De JPL-degradant puurde amper één punt uit vijf wedstrijden en staat troosteloos laatste in de 1B-ranking. Het parcours dat de Henegouwers de voorbije weken en maanden bewandelen lijkt zo wel heel fel op dat van Sporting Lokeren in 2019-2020.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams kozen na de degradatie om volop gevestigde 1A-waarden binnen te halen tijdens de zomerse transferperiode. Zowel bij Lokeren als nu bij Moeskroen werden tal van gerenommeerde spelers voorgesteld die een zekere staat van dienst hadden in 1A, maar die tijdens hun rijkgevulde carrière amper (of niet) in 1B gespeeld hadden.

Op papier resulteerde dat in een sterk elftal, maar in de praktijk bleek de overstap naar een ander soort voetbal (1B) moeilijker dan verwacht.

Puzzelrecord

Zowel De Boeck bij Lokeren als Scifo nu bij Moeskroen wisten tijdens de eerste speeldagen van geen hout pijlen te maken en stuurden zowat de volledige kern al het veld op. Bij Lokeren waren dat maar liefst 27 spelers op de eerste vijf speeldagen; Moeskroen zit aan 26 spelers na vijf matchen. Geen enkel ander team stelde sinds de opstart van 1B zoveel spelers op in zo'n korte tijd.

Ondanks het vele gepuzzel haalden beide teams wel amper één punt op vijftien waardoor de steile ambitie om meteen weer te promoveren al vroeg weer de koelkast in mocht. Uiteindelijk eindigden de Oost-Vlamingen zelfs troosteloos laatste met 20 punten uit 28 matchen. Een voorbeeld dat Moeskroen ongetwijfeld niet wil volgen.

Overgangsjaar

T1 Enzo Scifo liet in de Waalse media al wel verstaan dat hijzelf alvast geen titelambities (meer) heeft. "Toen ik hier toekwam hadden we 12 spelers. Het was al snel duidelijk dat dit een overgangsjaar zou worden. We praten hier dan ook niet over de titel. Dat is geen gebrek aan ambitie, maar wel een vorm van realisme."

Of dat realisme Moeskroen überhaupt in 1B zal houden, zal de toekomst uitwijzen. Feit is wel dat Sporting Lokeren twee seizoenen geleden een pak langer in een ontkenningsfase zat en bleef mikken op de promotie. Zo spraken de Oost-Vlamingen - ondanks de slechte resultaten - zelfs nog lang van de tweede periodetitel. Gezien de inmiddels aangepaste competitieformule zal  Moeskroen die illusie alvast niet kunnen overnemen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top