Het academiejaar aan de UGent wordt op 29 september afgetrapt met de traditionele Student Kick-Off op het Gentse Sint-Pietersplein. De organisatie, die enkele tienduizenden studenten trekt met het studentenfestival, moest vorig jaar de editie schrappen vanwege corona. Maar dit jaar staan namen als Average Rob, Regi en Thecolorgrey op het programma.
Student Kick-Off is een van de grootste ééndagsfestivals van Vlaanderen met in 2019 bijna 30.000 studenten. Dit jaar staan verder Jebroer, Cleymans & Van Geel en Momoyo op de affiche. Bezoekers kunnen niet reserveren, de ticketverkoop gebeurt aan de ingang. Inkom is 1 euro, die gaat integraal naar het goede doel. De organisatie betaalt artiesten met sponsor-inkomsten, partnerschappen en financiële steun van Gentse onderwijsinstellingen.

In 2008 werd tijdens de Student Kick-Off het wereldrecord ad fundum drinken verbroken. Met 1.222 getelde pinten is dat record voorgoed verzilverd, aangezien het Guinness Book of Records geen drankrecords meer toelaat.