Is Amine Harit de nieuwe sterspeler van Olympique de Marseille?

Ligue 1 |
Zijn aankomst in Marseille was aan het einde van de transferperiode een echte soap, maar Amine Harit bewees meteen dat de leiders van Marseille op het juiste paard hebben gewed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transfer van Amine Harit van Schalke 04 naar Marseille kan je niet minder dan een soap noemen. Na heel wat gedoe kon de Marokkaanse international deze zomer eindelijk neerstrijken op de grasmat van Olympique de Marseille in het zuiden van Frankrijk. De middenvelder genoot zijn opleiding in Nantes en stapte in 2018 over naar Schalke 04 voor 8 miljoen euro.
 
In vier seizoenen speelde de Harit meer dan 100 Bundesliga-wedstrijden met 13 doelpunten op de teller. Hij geld als een dribbelaar en provocerende speler en kan met zijn talent ongetwijfeld Olympique de Marseille opnieuw successen laten boeken. 
 
Gebuisd door de DNCG
 
Het heeft heel wat moeite gekost om Harit in een Marseille-truitje te mogen hijsen. Terwijl de twee clubs een akkoord bereikten om de uitlening van de speler goed te keuren, blokkeerde de DNCG, de financiële waakhond van de Ligue 1, de transactie. Het salaris van Harit viel immers niet binnen de door de DNCG opgelegde normen. 
 
Dat de deal toch nog is doorgegaan, is te danken aan enkele van zijn teamgenoten, met name Alvaro Gonzalez, Leonardo Balerdi en Pol Lirola. Zij waren bereid om een loonsvermindering te incasseren om het 24-jarige voetbaltalent binnen te halen. De directie van de Zuid-Franse club heeft wel de belofte gemaakt dat de drie spelers volgend seizoen gecompenseerd worden voor deze geste.
 
Een geslaagde primeur
 
Aangezien hij bij Olympique de Marseille is aangekomen tijdens de interlandperiode, had Amine Harit voldoende tijd om kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten, maar ook om de tactische aanpak van zijn coach Jorge Sampaoli te leren kennen. In zijn eerste wedstrijd tegen Monaco kon hij zelfs de tweede goal van de wedstrijd maken, waarbij hij vooral profiteerde van de blessure van Dimitri Payet.
 
De Marokkaanse international stelde in elk geval niet teleur, onder meer met zijn eerste assist voor Bamba Dieng. Zijn talent werd duidelijk gesmaakt door de supporters van Marseille, die hem toejuichten aan het einde van de wedstrijd. Afgelopen weekend scoorde hij zelfs voor het eerst tegen Rennes. Wie weet heeft Olympique de Marseille een nieuwe kopman gevonden?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top