Valorant: Gambit Esports wint de Masters in Berlijn

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Russen van Gambit Esports maakten brandhout van Team Envy in de finale van de Masters in Berlijn, dat heel uniek verliep. Met een welverdiende 3-0 pakt het team zijn eerste intercontinentale titel van het VCT-circuit. Daardoor verdienen ze een ticket voor de Valorant Champions.

Valorant-fans werden dit weekend op hun wenken bediend! De Masters in Berlijn liep op zijn einde: de halve finales en de grote finale werden deze zaterdag en zondag gespeeld. Dat weekend eindigde met Gambit Esports als grote winnaar, dat een statement maakte door Team Envy met 3-0 te vermorzelen.

Team Envy speelde nochtans op een hoog niveau, nadat ze de groepsfase domineerden. De Noord-Amerikanen klopten eerst Sentinels, kampioen van de Reykjavik Masters, pas hun tweede internationale nederlaag na het verlies tegen G2 Esports in de groepsfase. In de halve finales gaf Envy geen krimp tegen 100 Thieves, de Amerikanen wonnen met 13-5 en 13-8.

Voor Gambit Esports was de weg niet veel moeilijker. Ondanks een weggegeven map aan Vision Strikers, faalde het team niet. De Russen bemachtigden hun ticket voor de grote finale tegen een zwak G2 Esports, vooral te merken op Icebox waar Gambit geen enkele ronde moest weggeven.

Een eerste titel voor Rusland

De grote finale tussen Rusland en Noord-Amerika startte op Bind, een map die beide teams volledig beheersten. We moesten wachten op overtime voor Gambit de 15de ronde kon binnenhalen en de 1-0 op het bord mocht zetten.

Terwijl Gambit koos voor Bind als hun eerste map, ging Envy voor Haven in de tweede ronde. Die keuze bleek achteraf heel logisch. G2 Mixwell verklaarde op Twitter dat Gambit de map niet geoefend had en hun opstelling pas vlak voor de start vastgelegd had.

De Russische speler Chronicle vroeg Riot Games tijdens het post match interview om de kaart uit de competitieve map pool te halen. De speler wees op de willekeurigheid van de map, met drie verschillende sites om de spike neer te planten. Tegen alle verwachtingen in namen de Russen nogmaals de bovenhand, met een score van 13-11.

Gambit was zo slechts één punt verwijderd van de eindzege. Dat haalden ze zonder veel problemen binnen, met een 13-9 overwinning op Split.

Het is de eerste internationale titel voor de regio die Gambit binnenhaalt. Ze verzekeren zich ook van een plaats in de Valorant Champions in december, met een hoofdprijs van 225 000 dollar. Met deze kwalificatie kennen we ook de twee Europese teams die zich via het algemene klassement konden plaatsen. Fnatic en Ascend voegen zich bij de teams die zullen strijden om de wereldtitel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top