Cinema, series en muziek: dit zijn de grootste releases van oktober

De culturele sector komt zoetjesaan weer op kruissnelheid, en dus staan agenda’s weer overvol met onmisbare evenementen. Proximus Pickx pikte er voor de komende maand de film, de serie en het concert uit dat je zeker niet mag missen. Voor iedereen die FOMO heeft: dit is je perfecte gids.

No Time to Die

Na ‘Spectre’, de jongste film in de James Bond-franchise, moesten fans lang geduld uitoefenen. Daniel Craig bestormt nu voor de laatste keer het scherm in de rol van de iconische Britse geheim agent in ‘No Time to Die’. Daarin heeft 007 zijn carrière even op pauze gezet om een rustig leventje als burger te kunnen leiden naast Madeline Swann (Léa Seydoux) , totdat een reddingsmissie hem dwingt om weer in actie te schieten. Zijn speurtocht brengt hem op het spoor van een gevaarlijke vijand uit zijn verleden. Deze spannende actiefilm liet even op zich wachten, want de releasedatum werd omwille van de pandemie meermaals uitgesteld. Maar deze keer is er geen twijfel meer aan: ‘No Time to Die’ komt definitief in de zalen op 30 september en zal voor actiefilmfanaten het niet te missen bioscoopbezoekje van de maand zijn.

Diana: The Musical

Het gaat hard voor de producties waarin het leven van Lady Di op de voorgrond staat. De prinses trad al op de voorgrond in het recentste seizoen van ‘The Crown’, dat op de Emmy Awards potten wist te breken, maar ook ‘Spencer’, de film over haar leven, is warm onthaald door critici. Om de beklijvende geschiedenis van de prinses nogmaals door een andere lens te zien, komt er ook ‘Diana: The Musical’. De zang- en dansfilm komt rechtstreeks van Broadway naar Netflix. De woorden en de muziek zijn van de hand van David Bryan en Joe DiPietro, grote namen in de musicalwereld. Jeanna de Waal, die in de huid van Diana kruipt, omschrijft haar rol als breekbaar. Ze zegt alles te hebben gegeven om de jonge prinses eer aan te doen.
 
Ontdek ‘Diana: The Musical’ vanaf 1 oktober op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

I Want to Dance Again

Na meer dan anderhalf jaar pandemie klinkt de titel ‘I Want to Dance Again’ wel heel toepasselijk. Het evenement luidt de heropening van de clubs en de discotheken in met de eerste indoor rave sinds maanden. Het Sportpaleis in Antwerpen opent de deuren voor een feestje zonder weerga op 1 oktober, de ideale gelegenheid om je nog eens op die fel gemiste dansvloer te begeven. Meer dan 10.000 tickets gingen al over de toog voor dit coronaproof evenement. Wie binnen wil, moet een Covid Safe Ticket voorleggen aan de ingang. Het feest dat meteen het grootste van het jaar moet worden, is georganiseerd door Live Nation, Studio Brussel, The Subs en Artsound. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt, maar laat dat je niet tegenhouden om al een ticket te kopen!

Loïc Nottet in het Koninklijk Circus

Niet alleen de danstempels openen weer de deuren, ook de concertzalen stromen stilaan weer vol. Een van de vaderlandse toppers wiens stem weer luid zal weerklinken, is Loïc Nottet. De zanger werd ontdekt in de Franstalige versie van ‘The Voice’ en vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival. In het zuiden van ons land is hij intussen een van de grootste sterren geworden, met ook optredens in programma’s als ‘Danse avec les stars’. Met meerdere hits en gouden platen op zijn naam, is de 25-jarige zanger zeker een van de grote publiekstrekkers van België, en zijn fans hebben hem gemist. Zijn terugkeer op de planken is dus een niet te missen event. Het gebeurt op 23 oktober in het Koninklijk Circus in Brussel.

Muziek

Bekijk alles
Top