Vier het einde van de zomer met deze mooie zomerhits!

Op 22 september om 21u21 eindigt de weerkundige zomer officieel wanneer dag en nacht even lang zijn. Vanaf dan krijgen we de herfst voor onze kiezen, met de gewoonlijke verkoudheden en doosjes zakdoeken als jouw onafscheidelijke partners. Maar niet getreurd, Proximus Pickx trakteert je nog op zes memorabele zomerliedjes om dit zonnige seizoen af te sluiten!

'Summer nights' - Grease

Al bij het verschijnen van de film 'Grease' werd de single 'Summer Nights' een echte kaskraker in de hitlijsten. Vele tieners konden zich herkennen in het tijdloze liedje van John Travolta en Olivia Newton-John over een vakantieliefde tussen twee jongeren. In de film zingen de protagonisten het nummer in bijzijn van hun vrienden. Sandy vertelt als jong, voorbeeldig meisje hoe ze haar romantische afspraakjes met Danny heeft beleefd. En Danny schept op zijn beurt op tegen zijn vrienden over een passionele jonge vrouw met wie hij de zomer doorbracht.
 

'Summertime sadness' - Lana Del Rey

'Summer nights' is niet het enige succesvolle nummer over een vakantieliefde, ook de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey kan er wat van. In 2012 bracht ze een single uit over een onmogelijke vakantieliefde. Het nummer werd meteen een hit en bepaalde mee het succes van haar verdere carrière. De videoclip heeft een typische weemoedige en nostalgische uitstraling en toont twee vrouwen die aan het einde van de zomer hun relatie moeten stopzetten. Ze komen tot de conclusie dat hun liefde net zo vluchtig is als de zomer.

'Enamorada' - Belle Perez

Onder het motto "nog eentje om het af te leren" presenteren we je 'Enamorada' van Belle Perez over, jawel, een zomerse vakantieliefde. De Spaans-Belgische zangeres wist met dit nummer in 2003 de Radio 2 Zomerhit te winnen. In het nummer smacht ze in het Spaans naar haar zwoele vakantieliefje. Dit was overigens niet het enige succes van de Neerpeltse in de hitlijsten van de VRT-zender: ook in 2002, 2004, 2005 en 2006 kon ze de Radio 2 Zomerhit wegkapen met respectievelijk 'Me and you', 'Light of my life', 'Que viva la vida' en 'Ave Maria'.
 

'Simple Plan' - Summer Paradise ft. Sean Paul

Dit nummer en de bijhorende video belichamen de droomzomer die iedereen wel zou willen beleven: rustig en zorgeloos op het strand vertoeven, nieuwe mensen ontmoeten en de golven in de zee bewonderen. Helaas komen aan alle mooie liedjes een sneller einde dan we zouden willen en moeten we aanvaarden dat de herfst ook best gezellig kan zijn. Maar dankzij dit liedje kan je nog even dromen over een mooie zomerdag.
 

'Het is weer voorbij die mooie zomer' - #LikeMe

Zoals bij vele hits van #LikeMe is ook dit nostalgische nummer een liedje dat al even meegaat. De melodie was voor het eerst te horen in 'City of New Orleans', een nummer uit 1971 van de Amerikaan Steve Goodman. De Nederlandse acteur en zanger Gerard Cox maakte een Nederlandstalige versie hiervan, maar baseerde zich voor de tekst op het werk van de Frans-Amerikaanse zanger Joe Dassin. Het resultaat is een nummer dat steevast op het einde van augustus wordt gedraaid op de radio. Hieronder kan je de versie beluisteren die #LikeMe ervan maakte.
 

'Via con me' - Paolo Conte

Als Paolo Conte zou horen dat we dit nummer in een artikel van zomerhits vermelden, zou de Italiaanse zanger ongetwijfeld een van zijn borstelige wenkbrauwen optrekken. Wie een mondje Italiaans spreekt, weet immers dat 'Via con me' ("ga met mij mee") gaat over twee geliefden die op de vlucht zijn terwijl het buiten slecht weer is. Maar dat hield vele muziekfans en Italofielen niet tegen om het nummer massaal aan te vragen tijdens zomerprogramma's van Studio Brussel. Het nummer van de 84-jarige zingende advocaat ademt gewoon een zwoele zomerse sfeer: zet de plaat op tijdens een zonnige autorit en je waant je meteen op een zonnige landweg in Sicilië.

Muziek

Bekijk alles
Top