Altijd op voorsprong; niet zo vaak een driepunter: Deinze kan matchen moeilijk over de streep trekken

Sport | KMSK Deinze leek zondag op weg naar een overwinning tegen competitieleider KVC Westerlo. De Oost-Vlamingen stonden 20 minuten voor tijd nog 0-2 voor en waren virtueel leider in 1B, maar Prychynenko en co gaven de voorsprong én de leidersplaats toch nog uit handen. Niet voor het eerst dit seizoen...

De eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat Deinze in het Kuipje niet meteen geholpen werd door de scheidsrechterlijke beslissingen. Desalniettemin is het toch frappant dat de troepen van Wim De Decker een dubbele voorsprong uit handen gaven. Een scenario dat niet zo vaak geschreven wordt in een reeks waarin een dubbele voorsprong quasi altijd resulteert in een overwinning.

Toch is het niet voor het eerst dat de Tigers punten lieten liggen nadat ze zichzelf op voorsprong hadden gezet. Meer zelfs; Deinze kwam dit seizoen al in elke match op voorsprong, maar het kon toch maar 2x een driepunter over de streep trekken. In de drie andere duels konden de opponenten telkens nog een gelijkspel uit de brand slepen.

Moeilijke slotfase

Op de eerste speeldag kon Lierse Kempenzonen al snel gelijkmaken nadat Staelens de score had geopend en tegen Lommel en nu dus ook tegen Westerlo werd een overwinning in het slot nog uit handen gegeven. Neven scoorde drie minuten voor tijd de 2-2 in het Soevereinstadion en Van Den Keybus was de held bij Westerlo door in minuut 85 de 2-2 voorbij Vandenbergh te pegelen.

Opvallend; KVC Westerlo en Waasland-Beveren - de twee andere teams die dit seizoen voorlopig niet met een buis op hun rapport zitten en dus meer dan de helft van de punten pakten - kwamen beiden 3x op voorsprong en wonnen die wedstrijden ook gewoon.