Filou Oostende blijft de grote favoriet van de BNXT League

Basketbal |
Fans van het Belgische basketbal kunnen dit weekend weer hun hartje ophalen met de eerste editie van de BNXT League, waarin Belgische en Nederlandse teams het tegen elkaar opnemen. Eén favoriet springt eruit: Filou Oostende.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Oostende zette vorig seizoen een geweldige prestatie neer door in de EuroMillions Basketball League zijn tiende landstitel op rij te veroveren. De kustploeg zal zeker ook zijn dominantie willen uitbreiden door de toppers van het Nederlandse basketbal uit te schakelen. We zagen er enkele dagen geleden al een klein staaltje van en het is moeilijk voor te stellen dat een team Oostende in het zand kan laten bijten.
 
Voor de eerste editie van de BXNT Supercup stond Oostende begin september tegenover ZZ Leiden. Onze landgenoten versloegen met 90-68 de Nederlandse kampioen van 2021 met gemak. De zege was onder meer te danken aan Levi Randolph, die als nieuwkomer 16 punten scoorde.
 
De Amerikaanse troeven
 
Het staat in elk geval vast dat Oostende onder de Kroatische coach Dario Gjergja en de Servische spelmaker Dusan Djordjevic goed presteert. Het is geen overdrijving om te zeggen dat hun aanwezigheid van groot belang is geweest voor het succes van de ploeg gedurende de afgelopen jaren. Voor de nieuwe BNXT League heeft Filou Oostende spelers gezocht in de Amerikaanse basketbalcompetities, iets wat de kustploeg al een tijdje niet meer had gedaan.
 
Oostende heeft met name Phil Booth aangeworven, hij mag nu voor de kustploeg werken nadat hij twee NCAA-titels behaalde met Villanova. Een andere Amerikaan, Levi Randolph, had nog maar amper zijn koffers neergezet bij de Belgische kampioen en maakte meteen een glansrijk debuut als succesvolste speler tegen ZZ Leiden. De 28-jarige wingspeler heeft een goede kleine shoot en kan bogen op speelervaring in Italië en Frankrijk.
 
Twee grote verliezen
 
In het licht van deze successen mogen we ook niet vergeten dat er twee grote namen vertrekken uit de ploeg. Ten eerste is er het afscheid van Loïc Schwartz, de beste Belgische speler in de competitie en MVP van de play-offfinale. Hij zal verkassen naar het Griekse Promitheas.
 
Ook Jean-Marc Mwema zoekt zijn heil elders, maar iets dichterbij. Mwema heeft beslist om terug te keren naar Antwerpen, dat naam maakt als rivaal van Oostende. Het valt nog te bezien of de prestaties van deze twee vertrekkende spelers zullen worden gecompenseerd. Zal Oostende net zo succesvol zijn in de BXNT League als in de EuroMillions Basketball League?
 
Volg het beste uit de BNXT League wekelijks via de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top