De negende speeldag in de JPL: zenuwachtigheid onderin het klassement

Jupiler Pro League | Komend weekend in de Jupiler Pro League gaat Beerschot op zoek naar een eerste overwinning dit seizoen, azen Sint-Truiden en Standard op eerherstel, en mag Kamal Sowah als topaanwinst van Club Brugge zijn ex-ploegmaats uit Leuven verwelkomen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De negende speeldag begint met landskampioen Club Brugge dat OH Leuven ontvangt. Vooral voor Kamal Sowah, eind deze zomer als de duurste transfer ooit van Club binnengehaald, wordt dat een speciale affiche. De Ghanese middenvelder was de voorbije jaren eigendom van Leicester City maar mocht profervaring opdoen bij zusterclub OHL. Daar vormde hij vorig seizoen een gouden offensieve driehoek met Xavier Mercier en Thomas Henry. Van dat triumviraat blijft enkel Mercier nog over, wat mede verklaart waarom de Leuvenaars nog erg zoekende zijn in deze campagne. De ploeg van Marc Brys heeft dringend punten nodig om onderaan het klassement weg te geraken.

Beerschot hoopt op ommekeer

Op zaterdag slechts drie wedstrijden, met misschien wel als belangrijkste affiche Beerschot – Eupen. Het fiere Beerschot, vorig seizoen nog een absolute revelatie als promovendus in de JPL, is de enige ploeg die dit seizoen nog niet kon winnen. Het kostte trainer Peter Maes zijn job en zorgde vorige week al voor supportersprotesten aan het Olympische Stadion op het Kiel, maar ook dat veranderde weinig, want Beerschot (op de foto zien we draaischijf Rapha Holzhauser) ging afgelopen weekend opnieuw de boot in op het veld van Oostende. Kunnen de Mannekes tegen Eupen eindelijk de ommekeer inzetten?

Simpel wordt dat zeker niet, want de Oostkantonners hebben onder impuls van de nieuwe trainer, de excentrieke Duitser Stefan Krämer, deze campagne uitstekend ingezet. Met knap voetbal en enkele smaakmakers zoals het spitsenduo Julien Ngoy-Smail Prevljak, gevoed door de Belgische spelverdeler Stef Peeters.

Verder hebben STVV en Standard in hun onderlinge duel beide iets recht te zetten, na pijnlijke nederlagen tegen respectievelijk Genk en Anderlecht. Zulte Waregem en Kortrijk strijden dan weer in een West-Vlaamse streekderby om de eer van beste middenmoter in onze competitie.

Drukke zondag

Het zwaartepunt van deze negende speeldag ligt op zondag, dan krijgen we liefst vijf wedstrijden voorgeschoteld. Te beginnen met Union – Antwerp om 13u30. Een duel dat vuurwerk belooft, aangezien Union als een knetterende kermisattractie aan dit seizoen begon. Met frivool en offensief voetbal draaien de troepen van coach Felice Mazzu mee aan de kop van het klassement. Ze klopten al Anderlecht en Standard, en hielden Genk op een gelijkspel, het is dus zeker niet ondenkbaar dat ze ook ‘de nieuwe topclub’ Antwerp over de knie leggen.

De Sinjoren werken voorlopig een wisselvallig parcours af, waarbij de intrinsieke kwaliteit vaak de doorslag geeft maar waar er nog volop gewerkt wordt aan automatismen. Niet onlogisch na een zomer vol transfers en met een nieuwe coach aan het roer. Toptransfer Radja Nainggolan lijkt wel steeds nadrukkelijker zijn stempel te drukken op het spel, wie weet opent hij tegen Union zijn doelpuntenrekening in de Belgische competitie?

Hoogspanning in Gent

Verder is het op deze zondag uitkijken naar wat Gent doet: zij ontvangen thuis Cercle. Nieuw puntenverlies is uit den boze, want dan komen Hein Vanhaezebrouck en de zijnen in vieze papieren. Ondanks de woorden van lof voor het geleverde spel misten de Buffalo’s hun competitiestart, daarbij niet gediend door het geluk. Verder trekt Anderlecht naar de kust voor een altijd lastige verplaatsing tegen Oostende, krijgt vice-kampioen Genk met promovendus Seraing een ploeg in vorm op bezoek en staan met Charleroi en KV Mechelen twee ploegen tegenover elkaar die een groeiende vormcurve kennen. Voor Charleroiverdediger Jules Van Cleemput wordt het een blij weerzien met zijn ex-ploegmaats, maar cadeau's hoeven zijn vrienden uit Mechelen alvast niet te verwachten.

Het volledige programma van deze negende speeldag:
 
Vrijdag 24 september

Zaterdag 25 septemberZondag 26 septemberVolg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top