Stats 1B: 'Schuer en Tuur' blijven op kop; al moet Schuermans zijn topschuttersstatuut nu wel delen

Challenger Pro League | Kenneth Schuermans staat ook na vijf speeldagen nog op kop van de topschuttersranking. De verdediger van Lierse Kempenzonen kon evenwel niet scoren tegen Lommel SK waardoor zijn doelpuntengemiddelde zakt naar minder dan één goal per match. Bovendien komt Daniel Maderner (Waasland-Beveren) hem vervoegen op het hoogste schavotje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De aanvaller van Waasland-Beveren kon tegen RWDM zijn vierde goal van het seizoen tegen de touwen prikken en mag zich zo medetopschutter noemen. Achter het leidersduo vormt er zich stilaan een peletonnetje met spelers die ook de sprong naar de top kunnen maken.

4. Schuermans (Lierse K.), Maderner (Waasland-Beveren)
3. Hoggas (Waasland-Beveren), Mertens (Deinze), Bernat (Westerlo), Dierckx (Westerlo)
2. Saito (Lommel), Yagan (Lierse K.), Kis (Lommel), De Belder (Deinze), Challouk (Deinze)

Bij de assists blijft Tuur Dierckx wel alleen op kop. Ook hij kon geen extra streepje achter z'n naam zetten, maar ook zijn naaste achtervolgers leverden geen beslissende passes af. Ook hier wordt het achtervolgende groepje natuurlijk wel met de week groter.

3. Dierckx (Westerlo)
2. De Belder (Deinze), Challouk (Deinze), Vaesen (Westerlo), S. Limbombe (Lierse K.), Maes (Lierse K.), Abrahams (Deinze)

Geen enkele doelman slaagde er op speeldag 5 in om de nul te houden waardoor er helemaal niets verandert in de ranking van de clean sheets.

3. Jensen (Westerlo)
2. Defourny (RWDM)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top