KVC Westerlo en SK Deinze speelden zondag 2-2 gelijk in de topper van de vijfde speeldag. Deinze leek lang op weg naar een overwinning na twee goals van Challouk, maar een discutable penalty (uitgelokt en omgezet door Dierckx) en een knappe goal van Van De Keybus zorgden er toch nog voor dat Westerlo een gelijkspel uit de brand kon slepen.
Na de wedstrijd waren twee penaltyfases gespreksonderwerp nummer één bij de twee coaches. In de eerste helft kreeg Challouk een gele kaart voor een schwalbe na een duel met Van Den Keybus, in de tweede helft ging de bal wél op de stip na een soortgelijk duel tussen Prychynenko en Dierckx.

Voor Deinzecoach Wim De Decker waren die twee fases dan ook het sein om een oproep te doen aan de KBVB. "Zorg er alstublieft voor dat er in 1B ook een VAR beschikbaar is", opperde de Deinzecoach na de match bij Gazet van Antwerpen. "Onze manier van werken is hetzelfde als in 1A, maar toch krijgen we minder mogelijkheden tot onze beschikking. Met een VAR kunnen veel twijfels weggehaald worden en kan de competitie een stap vooruit zetten. Dit keer had dit misschien in ons voordeel geweest, maar volgende week kan het in het voordeel van Westerlo zijn."

Westerlocoach Jonas De Roeck steunde de oproep van zijn collega. "Over een aantal fases blijft twijfel bestaan, zelfs met een VAR. Maar het gaat hier in 1B wel om professioneel voetbal en dat dient dan ook professioneel ondersteund te worden. Meer objectiviteit kan de waarde van deze reeks alleen maar doen stijgen.”