Mathieu van der Poel bolde gisteren als 46e over de meet van de Gooikse Pijl. De Nederlander sprintte niet mee en nam geen enkel risico in aanloop naar het wereldkampioenschap dat er voor hem zit aan te komen. VDP had het na afloop over een goed gevoel na een stevige wedstrijd. De Nederlander kwam trouwens met de fiets naar Halle gereden en had dus al wat kilometers in de benen voordat de koers over 199 kilometer nog moest beginnen.
"Het is altijd leuk om als renner in goed weer te koersen", zei Van der Poel. "Mijn rug is nog steeds niet honderd procent in orde, maar ik kan niet ontkennen dat het echt wel de goede kant op gaat. Ik ben alvast blij dat ik na een korte onderbreking weer kan koersen. Hopelijk gaat de conditie ook in stijgende lijn. Daarom wou ik deze Gooikse Pijl ook nog meenemen. Dat is trouwens zo het geval bij elke koers die ik nog ga rijden voor het wereldkampioenschap. Ik heb genoeg zonder competitie gezeten."

"Het ziet er alsmaar beter uit, die deelname aan het WK. Ik heb natuurlijk niet de voorbereiding gehad die ik echt zou willen, maar ik wil wel aan de start staan zondag. In de Primus Classic zat ik weer waar ik moest zitten, maar kende ik pech. Dat net op een heel slecht moment. In volle finale kon ik na een lekke band geen rol van betekenis meer spelen. Vandaag deed ik in de Gooikse Pijl alvast nog wat extra wedstrijdkilometers op", stelde Mathieu van der Poel.