Paris Saint-Germain kon zondag op de zesde speeldag in de Ligue 1 maar net het eerste puntenverlies vermijden. Tegen het Lyon van Jason Denayer, 90 minuten op het veld, won het met 2-1, dankzij een doelpunt van Mauro Icardi in blessuretijd. Opvallendste feit van de wedstrijd was echter de wissel van Lionel Messi.
De Argentijnse aanwinst was samen met spitsbroeders Neymar en Kylian Mbappé aan de wedstrijd begonnen, maar zag een kwartier voor tijd tot zijn grote verbazing het bordje met zijn rugnummer de hoogte ingaan. De nummer 30 werd gewisseld voor Achraf Hakimi en was daar bijzonder ontevreden over. Bij het verlaten van het terrein weigerde hij de uitgestoken hand van zijn trainer Mauro Pochettino en liet hij met enkele grimassen zijn ongenoegen blijken.
De 34-jarige Messi ruilde afgelopen zomer Barcelona voor het PSG van zijn landgenoot Pochettino. Messi speelde zijn hele carrière voor Barcelona, maar wegens financiële problemen kon de Catalaanse club zijn sterspeler niet de verhoopte contractverlenging aanbieden.