In 2018 zegevierde Jordi Meeus in de Gooikse Pijl, toen voor het eerste een categorie 1.1-wedstrijd. Na afloop van de 18e editie stond hij zondag op de laagste trede van het podium naast Danny van Poppel, vorig jaar winnaar, en Fabio Jakobsen, die de klus klaarde na een massasprint. Volgend jaar rijden Danny van Poppel en Meeus beiden bij BORA-hansgrohe.
"Het deelnemersveld was vandaag wel wat anders in vergelijking met 2018", lachte Meeus. "Natuurlijk wil je als renner meer dan een derde plaats, maar ik mag toch best tevreden zijn met mijn podiumplek. De sprint verliep hier zoals steeds heel hectisch. Bovendien loopt deze laatste rechte lijn een beetje bergop, wat het zeer verraderlijk maakt voor een sprinter. De timing is op dergelijke wegen zeer belangrijk en die was vandaag bij mij niet zo goed. Het is geen schande om derde te worden na twee zeer sterke sprinters als Fabio Jakobsen en Danny van Poppel."
Jordi Meeus blijft bij BORA-hansgrohe en krijgt volgend seizoen Danny van Poppel als ploegmakker. "Wij hebben in de sprint al vaker kennisgemaakt. Ik ken hem van op televisie, toen ik zelf nog als klein jongetje naar het wielrennen keek. Hij was niet echt een idool, maar ik volgde hem wel." 
"Ik rijd komende dinsdag de GP Denain in Noord-Frankrijk. Dan volgen voor mij nog de Euromètropole en de kasseiklassieker Parijs-Roubaix. Het seizoen zit er dus bijna op. Natuurlijk zou ik er graag nog een zege bij doen, maar dat zal niet gemakkelijk worden. Hopelijk draait het in Denain nog eens uit op een massasprint en kan ik me dan nog eens meten met de rest", besloot Meeus.