Remco Evenepoel staat opnieuw op het podium van een WK tijdrijden. Na het zilver van Yorkshire in 2019 behaalde hij zondag in eigen land brons, op 44 seconden van de wereldkampioen Filippo Ganna. "Ik heb er het maximale uitgehaald", zei hij na afloop.
Remco Evenepoel behaalde op het voorbije EK tijdrijden brons en nu ook op het WK. De renner had lessen getrokken uit de tijdrit in Trento. "Op het EK was ik veel te snel gestart en daardoor verloor ik misschien wel het goud", zei hij in een eerste televisiereactie. "Op het eind viel ik immers stil. Hier hebben we het anders aangepakt. Er werd een tempoplan opgesteld en ik voerde dat perfect uit. Op het eind kon ik daardoor zelfs nog wat versnellen en dat was nodig om dit brons te halen. Op dit parcours heb ik er het maximale uitgehaald, ik ben blij dat ik opnieuw tussen de 'jongens' sta en ik ben tevreden met dit brons. Wout van Aert en ik wilden graag samen op het podium staan, maar natuurlijk droomden we niet van twee en drie."
Onderweg verloor Evenepoel zijn drinkbus, maar hij was zich daar niet van bewust. "Ik had daar het gevoel dat ik op een steentje zat, even had ik schrik om weg te schuiven zelfs. Die bidon? Tja. Nadat ik de eerste keer dronk, stak ik die terug, maar ik had de lucht er niet terug in gelaten waardoor de bidon te los in mijn houder zat. In die bocht zat een putje, ging ik voluit en viel die bidon. Erg was dat niet."