Mis deze minder bekende series en film op Netflix niet

Op Netflix bulkt het dit najaar van de nieuwe releases en blockbusters! Maar laat 'La Casa de Papel', 'Sex Education' of 'Lucifer' deze series of films niet overschaduwen. Proximus Pickx heeft voor jou enkele minder bekende films en series op een rijtje gezet die je zeker niet over het hoofd mag zien. 

The Cook of Castamar

Deze historisch-romantische serie neemt u mee naar het Madrid van 1720, waar een Spaanse edelman, Diego de Castamar, onlangs weduwnaar is geworden. Clara Belmonte treedt bij hem in dienst als kokkin en weet indruk te maken op het hof met haar talenten achter het fornuis. Tegen alle verwachtingen in worden ze verliefd op elkaar, maar bovenal worden ze de marionetten van de rijken die hen beiden willen manipuleren. Op het programma van deze serie? Verboden liefdesaffaires, gearrangeerde huwelijken, erotiek, roddels, hofintriges en glinsterende kostuums. Na 'Bridgerton' is ook deze nieuwe reeks rond intriges en hartstochtelijke relaties aan het hof een groot succes. Het is de zoveelste Spaanse serie die weet te scoren. In de cast herken je ook Brad-acteur Adam Demos uit de Netflixhitserie ‘Sex/Life’. Dit is met andere woorden echt iets voor fans van romantische en sensuele series.

The Chair

Ben je dol op ‘Grey’s Anatomy’-actrice Sandra Oh en haar onvergetelijk personage Christina Yang? Dan is de kans groot dat je ook zal genieten van 'The Chair', een Netflix-miniserie waarin ze de hoofdrol speelt. Ji-Yoon Kim wordt het nieuwe hoofd van de afdeling Engels aan een vooraanstaande Amerikaanse universiteit. De faculteit vergrijst en het aantal studenten daalt. Ze staat voor heel wat uitdagingen, zoals het respect van haar collega’s winnen en de instelling in haar oude glorie herstellen. Plus: ze is het eerste vrouwelijke hoofd van kleur van de faculteit. Een zowel grappige als intelligente serie die je niet mag missen.  

Control Z

In 'Control Z' richt een hacker vernielingen aan op een Mexicaanse middelbare school. Hij verspreidt de streng bewaakte geheimen van de studenten, die zich al snel tegen elkaar keren. Sofia, een jong meisje van de school, is vastbesloten uit te zoeken wie deze hacker is. Ze is niet erg sociaal, maar ze is zeer oplettend. Tijdens de pauzes en op de speelplaats observeert ze haar klasgenoten en ze weet alles over hun gedrag. Met de hulp van de nieuwe jongen op school, gaat ze als een Sherlock Holmes op onderzoek uit om de hacker te vinden. Ondertussen schrikt de hacker er helemaal niet voor terug om het intieme leven van de studenten op de sociale media te gooien... Een serie met de uitstraling van tienerreeksen zoal ‘Elite’ en ‘Gossip Girl’, maar dan zonder de luxe en glitter. Een aanrader. 

Clickbait

Deze gloednieuwe serie doet denken aan de duistere plotontwikkelingen van 'Black Mirror'. In 'Clickbait' heeft een jonge vrouw na een ruzie niets meer van haar broer gehoord. Dan krijgt ze een intrigerende video te zien van een man die lijkt gegijzeld te worden en een bord vasthoudt waarop staat dat hij vrouwen aanvalt. "Bij 5 miljoen views, zal ik sterven", zegt een ander bord. De heldin herkent haar broer Nick onmiddellijk. Heeft hij echt de daden begaan waarvan de video hem beschuldigt? Wat zal er gebeuren als de noodlottige 5 miljoen views bereikt zijn? Een serie die kritisch kijkt naar onze relatie met het web, maar die je ook en vooral op het puntje van je stoel houdt. 

A Simple Favor

Deze film is een bewerking van Darcey Bells eerste roman die in 2017 werd gepubliceerd onder de titel ‘Een kleine moeite’. In de hoofdrollen herken je Anna Kendrick in de rol van een moeder en blogster en Blake Lively als Emily, een mysterieuze en elegante jonge vrouw die voortdurend op hoge hakken rondloopt. Als haar beste vriendin Emily plots verdwijnt probeert Stephanie te achterhalen wat er juist gebeurd is. Met de hulp van Emily's echtgenoot, ontrafelt Stephanie beetje per beetje de verborgen geheimen van haar mysterieuze vriendin wat leidt tot een intrigerend verhaal over liefde en loyaliteit, moord en wraak... Blake Lively is zoals altijd verbluffend en ook in ‘A Simple Favor’ is ze charismatisch als de zelfverzekerde en rijke Emily. Alleen al daarom is deze spannende en onderhoudende thriller er een er eentje om aan je lijst van films die je dringend met bekijken toe te voegen. 

Ontdek al deze series en ‘A Simple Favor’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top