Motorraces kleuren dit weekend de agenda

Moto GP en Superbike: er zal deze week op televisie genoeg te beleven zijn voor fans van de auto- en motorsport.

Motocross of Nations in Italië

Het wielrennen heeft zijn wereldkampioenschappen, motorcross heeft zijn Motocross of Nations, die wordt betwist door nationale teams. Nadat de editie vorig jaar werd afgelast omwille van de coronapandemie, komt de wereldelite in deze discipline dit jaar in het Lombardijse Mantova bijeen. Al klopt dat ook niet helemaal.
 
De Amerikanen, houder van het recordaantal overwinningen (22) vóór het Verenigd Koninkrijk (18) en België (15), zijn niet afgereisd wegens reisbeperkingen en logistieke problemen in verband met de crisis als gevolg van het coronavirus. Ze waren trouwens niet de enigen: ook Nieuw-Zeeland en Australië haakten af. Bovendien hebben veel Europese piloten besloten dit jaar niet deel te nemen aan het evenement, dat midden in het seizoen plaatsvindt tussen de Grote Prijs van Riola Sardo (19 september) en die van Teutschenthal (3 oktober) in plaats van zoals gewoonlijk aan het einde van het seizoen. Cyril Genot, Brent Van Doninck en Liam Everts zullen België vertegenwoordigen. 

De Motocross of Nations is op 24, 25 en 26 september te volgen op Eurosport 2 NL.

Jerez is gastheer voor de Superbike

Na een manche in Catalonië wordt de Superbike in Andalusië gereden, op het circuit van Jerez voor de 10e manche van het wereldkampioenschap. Dit mythische circuit zal het toneel worden van de felle strijd om het wereldkampioenschap tussen Jonathan Rea op zijn Kawasaki en Toprak Razgatlioglu op zijn Yamaha. De twee mannen staan op een paar punten van elkaar in het klassement. Met nog drie manches te gaan na de Spaanse manche, telt zo waar elke ronde mee voor de wereldtitel.
 
Volg de Spaanse Superbike-manche via Eurosport 2 NL op zaterdag 25 september vanaf 13u30. Op zondag 26 september staat de Superpol op het programma 17u00 gevolgd door Race 2 om 17u50.

Auto-moto

Bekijk alles
Top