Op zo'n 20 kilometer van de eindmeet verdween Mathieu van der Poel uit de kopgroep. De Nederlander ging op kant staan met een lekke voorband. Van terugkomen naar de kop van de wedstrijd was er geen sprake meer. De Nederlander werd toch nog achtste, nadat hij in de spurt van het peloton enkel de Tsjech Zdenek Stybar voor moest laten gaan. Zondag test Mathieu van der Poel nog eens in de Gooikse Pijl. Wellicht valt daarna de beslissing of hij volgende week zondag al dan niet aan de start staat van het wereldkampioenschap
"Ik voelde mijn band leeglopen en wist dat het over was. Ik moest wisselen van wiel en dat in volle finale", sakkerde Mathieu van der Poel. "Het liep al bij al vrij goed vandaag. Ik maakte opnieuw wat progressie. De spanning van mijn rugblessure gaat er meer en meer af. Dat merkte ik ook bij de kinesist waar ik langs ga. Er is beterschap. Ik schat de kans dat ik het WK ga halen alsmaar hoger in. Maar ik wil toch nog wat afwachten vooraleer daar een beslissing over te nemen." 
"Zondag rijd ik nog de Gooikse Pijl. Na het wereldkampioenschap zal de pijn wellicht wel weer de kop opsteken. Ik heb er alles aan gedaan om optimaal in conditie te zijn, maar de voorbereiding naar de titelstrijd verloopt dus niet ideaal. Ik hoorde dat Wout van Aert liever zou hebben dat ik wel degelijk start in het WK. Ik begrijp dat. Wij weten wat we aan elkaar hebben in de wedstrijd. Wij maken alle twee heel graag koers."