Julie Van de Velde kijkt ernaar uit om maandag de tijdrit op het WK wielrennen in België, tussen Knokke-Heist en Brugge (30,3 kilometer), voor eigen volk te rijden. De 28-jarige West-Vlaamse voorspelt dat de vele Belgische fans langs het parcours haar een boost zullen geven.
"Dat ik in mijn streek het WK kan rijden is heel speciaal", verklaarde Van de Velde zaterdag op een persmoment in het teamhotel van de Belgische selectie. "Het gaat me zeker de nodige adrenaline bezorgen. Belangrijk wordt wel om mezelf niet op te blazen in het begin en te snel te vertrekken. Dat betaal je dan nadien cash."
"Ik verkies een parcours met iets meer heuvels, maar start toch met vertrouwen", vervolgde de West-Vlaamse. "Twee jaar geleden op het WK in Yorkshire eindigde ik als 33e, maar nu is de concurrentie alleen maar groter geworden. Ik ga gewoon het beste van mezelf geven en we zien wel waar we uitkomen. De laatste weken voel ik weer op training dat ik beter op de fiets zit", besloot Van de Velde, die afgelopen zomer in de olympische tijdrit in Tokio als negentiende eindigde.