David Gaudu (Groupama-FDJ) was vandaag de beste in de slotetappe van de Ronde van Luxemburg (2. Pro), met start in Mersch en aankomst na 183,7 kilometer in Luxemburg. De 24-jarige Fransman haalde het licht afgescheiden van de Portugees Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step). De Fransman Pierre Latour werd derde. Almeida is de eindlaureaat. Hij is de eerste Portugees op de erelijst van deze rittenkoers. Almeida telt in de eindstand 46 seconden voorsprong op de Zwitser Marc Hirschi en 1:05 zijn Italiaanse teamgenoot Mattia Cattaneo, die derde werd.
Al vrij snel vormde zich een kopgroep met vier renners. Onder hen bevonden zich Otto Vergaerde, Benjamin King, Morten Hulgaard en Kenny Molly. Laatstgenoemde was het vooral te doen om nog wat extra punten te sprokkelen voor het bergklassement, waarin hij leider was. Daarin slaagde de renner van Bingoal Pauwels Sauces-WB, waardoor hij enkel nog maar binnen tijd moest eindigen om eindlaureaat te worden van het bergklassement. 

In het peloton werd het tempo opgevoerd door de renners van Trek-Segafredo, zonder Bauke Mollema in hun rangen want die was na zijn val in de tijdrit van vrijdag niet meer aan de start verschenen. Ook de renners van AG2R-Citroën posteerden zich netjes vooraan in de grote groep. Kenny Molly liet lopen net voor het intrekken van de twee resterende plaatselijke ronden van elk 11,6 kilometer, met daarin telkens de beklimming van de Pabeierbierg. Vergaerde, King en Hulgaard begonnen aan die twee plaatselijke circuits met een voorgift van 15 seconden op een jagend peloton. 

Met nog 20 kilometer voor de boeg smolt alles netjes samen en kregen we een algemene hergroepering. Sébastien Reichenbach probeerde het op 9 kilometer van de meet, maar hij werd al snel weer tot de orde geroepen. Tijdens de laatste beklimming van de Pabeierbierg volgde de ene uitval de andere op. Nairo Quintana probeerde het, daarna was het de beurt aan Ben O'Connor. Tot David Gaudu in de laatste kilometer wat afstand kon nemen van een compacte kopgroep. De Fransman haalde het met een kleine voorsprong voor de man in de gele trui, Joao Almeida. De Portugees volgt de Italiaan Diego Ulissi op als eindlaureaat van de Ronde van Luxemburg.