15 jaar na eerste aflevering ‘Het Huis Anubis’: hoe gaat het met de cast?

Vijftien jaar geleden werd de eerste aflevering van ‘Het Huis Anubis’ uitgezonden. Deze Vlaams-Nederlandse jeugdserie zou uitgroeien tot een van de populairste jeugdreeksen van Studio 100. Dat komt door het spannende verhaal van een geheimzinnig huis en de cast van steengoede acteurs. Maar wat is er van hen overgebleven en heeft de serie hun carrière een duwtje in de rug gegeven?

 

In 'Het Huis Anubis' zien we hoe acht jongeren samenwonen in een prachtig huis dat dienst doet als hun internaat. De jongeren zijn druk in de weer met naar school gaan, vrienden maken en de liefde te vinden. Dat geldt ook voor Nienke (Loek Beernink), een nieuwkomer in het huis. Zij moet als ontgroeningsritueel een nacht doorbrengen op de enge zolder van het huis en ontdekt daar de geheimzinnige geschiedenis van het huis. Deze ontdekking zet al snel een reeks van bizarre gebeurtenissen in gang en die willen de jongelui uitklaren.


Loek Beernink en Vincent Banic

Dankzij 'Het Huis Anubis' leerden heel wat jongeren enkele zeer getalenteerde acteurs kennen. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse actrice Loek Beernink die het hoofdpersonage Nienke uit de reeks speelt en de titelsong van ‘Het Huis Anubis’ inzong. Beerlink zong ook het nummer ‘Hij’ in dat in het kader van de serie werd opgenomen. Ze verzorgde bovendien ook de stemmen in de Nederlandstalige versies van tal van films waaronder ‘Ice Age: Continental Drift’ (2012).

Aan de zijde van Beernink speelde ook een getalenteerde Vlaamse acteur. Dat was Vincent Banic die de rol van Mick Zeelenberg op zich nam. Vincent speelde na zijn passage in 'Het Huis Anubis’ nog enkele gastrollen tot hij in 2016 werd opgenomen in de cast van de Vlaamse soap ‘Familie’. Hierin speelt hij de rol van Guido Van den Bossche. Daarnaast is Vincent ook te zien in afleveringen van de jeugdserie #LikeMe.

 

Iris Hesseling en Magda Cnudde

De Nederlandse actrice Iris Hesseling kreeg in 2006 voor het eerst een grote hoofdrol toegewezen en dat als Amber Rosenbergh in ‘Het Huis Anubis’. Haar professionaliteit en présence vielen zo hard in de smaak bij Nickelodeon, dat de zender haar ook inschakelde als presentatrice voor de tv-shows. Hesseling speelde ook mee in enkele Nederlandse films en series waaronder de Nederlandse versie van ‘Danni Lowinski’ en de films ‘100% Coco’ (2017) en ‘100% Coco New York’ (2019).

In ‘Het Huis Anubis’ speelde ook een legende uit de Vlaamse theaterwereld mee, Magda Cnudde. Nadat deze actrice in Vlaanderen bekend werd om haar gastrollen in ‘Flikken Gent’, ‘Alexander’ en ‘De Kotmadam’, kregen onze Noorderburen haar in 2006 te zien als ‘Trudie Tayibi’, de zorgzame tante van Appie Tayibi (Achmed Akkabi). Na haar rol in ‘Het Huis van Anubis’ was Magde Cnudde ook nog te zien in ‘Verschoten en Zoon’, ‘Aspe’, ‘Spoed’, ‘Thuis’ en ‘Familie’.

Bekijk nu twee shows van 'Het Huis Anubis' en karaokeclips in de Studio 100 GO Pass. Activeer je GO Pass via zender 49 of bekijk het aanbod via onze site en geniet nu van één maand gratis!
 

Top