‘K2 zoekt K3’: de spannende zoektocht is begonnen!

Eindelijk! De langverwachte zoektocht naar het derde K3-lid is eindelijk van start gegaan. Juryleden Natalia, Ingeborg, Gordon en Samantha waren streng maar rechtvaardig tijdens de eerste aflevering van ‘K2 zoekt K3’. Maar liefst drie kandidaten vielen af en dat zet meteen de toon voor de volgende aflevering waarin opnieuw op zoek wordt gegaan naar een geschikte kandidaat voor de leukste meidengroep uit de Lage Landen.

 

Wie die kandidaat wordt, moet eerst groen licht krijgen van maar liefst drie jurypanels. Het eerste panel zit in een luisterbox waarin ze enkel de kandidaten horen en bestaat uit zangeres Natalia haar Nederlandse evenknie Samantha. Het tweede jurypanel heeft plaatsgenomen in de zogenaamde kijkbox. Hierin horen de juryleden helemaal niets van de zangprestaties van de kandidaten, maar zien ze wel hoe de kandidaten voor de dag komen. De twee juryleden die deze taak op zich nemen zijn Ingeborg en de Nederlandse zanger en presentator Gordon.

Voor Nathalia wordt het naar verluidt wennen aan de tandem van de twee boxen. “Want wat als wij drukken, maar de kijkbox niet afgedrukt heeft? Dat wordt spannend”, stelt ze. Gordon verheugt zich dan weer om kandidaten te ontmoeten die een sterke persoonlijkheid uitstralen en een stralende lach tentoonspreiden.”K3 is wat we willen”, mijmerde hij vooraf al.

De twee jurypanels beschikken over een knop die ze kunnen indrukken als een kandidaat indruk heeft gemaakt. Wanneer dat gebeurt, is het ten slotte aan de publieksjury om de kandidaten een beoordeling te geven. Is die beoordeling hoog genoeg, dan kunnen ze een plaatsje bemachtigen in één van de tien Golden Seats. Na afloop van alle audities, gaan de overblijvende kandidaten uit de tien Golden Seats mee naar de liveshows.

 

Pieter, Lisa, Quinty en Ziggy vallen af

Helaas vielen tijdens de eerste auditie enkele steengoede kandidaten af. De 29-jarige Pieter bijvoorbeeld. Deze guitige zanger kwam goed voor de dag maar vergat door stress en zenuwen even zijn tekst. Hij mocht doorgaan maar werd uiteindelijk ingehaald op punten waardoor Pieter alsnog de show moest verlaten. 

De Nederlandse Lisa kwam dan zeer dicht bij de Golden Seats, maar dat was buiten Ingeborg en Gordon gerekend. Zij vonden Lisa een “zeven” en waren op zoek naar iets beters. De 22-jarige Quinty pastte volgens heel wat juryleden wel in het K3-plaatje, maar Gordon vond ze dan weer “te normaal”. Uiteindelijk moest Quinty plaatsmaken voor de 18-jarige Julia die op het einde van de show heel wat indruk maakte met haar performance. 

De 22-jarige Ziggy had volgens de jury dan weer moeite om toonvast te zingen. Hij mocht door, maar verzamelde niet genoeg punten om bij de tien beste kandidaten te blijven. Dat was volgens de twintigjarige jongen uit Nederland helemaal geen probleem want de fakkel moet gewoon ‘goed doorgegeven’ worden.

 

Golden Ticket

Op het einde van show verschenen K3-zangeressen Hanne en Marthe nog ten tonele. Zij maakten bekend alles gevolgd te hebben vanuit de zogenaamde Golden Box en waren onder de indruk van de kandidaten. De twee meiden beschikken bovendien over een Golden Ticket waarmee ze afgevallen kandidaten alsnog kunnen opvissen als ze dat willen doen. Dat ticket gebruikte ze tijdens de eerste aflevering niet, maar de dames vermoeden dat er tussen de volgende kandidaten nog een potentiële K3-zanger of -zangeres zal zitten die dit Golden Ticket zeker en vast zal kunnen gebruiken. We zijn dan ook benieuwd naar de volgende afleveringen!

Bekijk ‘K2 zoekt K3’ op vanavond om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top