Hertha BSC heeft vrijdag zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Op de vijfde speeldag in de Bundesliga haalde de Berlijnse club het met 2-1 van promovendus Greuther Fürth. Aanvoerder Dedryck Boyota werd in de 27e minuut noodgedwongen gewisseld vanwege een dijblessure.
In de eerste helft trof geen van beide ploegen raak. In de tweede helft kreeg Greuther Fürth een strafschop nadat Zeefuik (Hertha BSC) zijn tegenstander raakte in de zestien. Hrgota zette de penalty netjes om en bracht de bezoekers op voorsprong (57.). Nog geen vijf minuten later hing Ekkelenkamp de bordjes gelijk met een mooie kopbal: 1-1 (61.). In minuut 79 werkte Bauer de bal ongelukkig in eigen doel, 2-1 voor Hertha en ook meteen de eindscore. 
Door de overwinning klimt Hertha BSC naar een voorlopige negende plaats met zes punten.

Op de vijfde speeldag van de Nederlandse Eredivisie stonden Sparta Rotterdam en NEC tegenover mekaar. Bij Sparta stond Michael Heylen in de basis. Voor NEC stond Jonathan Okita op het veld, Mathias De Wolf zat niet in de selectie vanwege een blessure. 
Okita opende de score voor Nijmegen in de 28e minuut op aangeven van Bruijn. Mijnans maakte er net voor de rust 1-1 van, wat ook meteen de eindscore was. NEC is derde in de stand met acht punten, Sparta staat met vijf punten op de elfde stek.