De Red Flames wilden vrijdag in Gdansk absoluut winnen van Polen in hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2023. Het team van Ives Serneels moest na een teleurstellende partij echter tevreden zijn met 1-1. "We zijn hier absoluut niet tevreden mee", verklaarde Janice Cayman.
Cayman lukte in de 79e minuut met wat meeval de gelijkmaker. Haar voorzet waaide in doel. "Ik moet toegeven dat het meer een lucky goal was, het was eigenlijk een voorzet", aldus Cayman. "Na mijn gelijkmaker hoopte ik dat we er nog over gingen gaan. Maar jammer genoeg is dat niet gebeurd."
"We gingen voluit voor de winst, het is jammer dat we maar 1-1 gelijkspelen", vervolgde de aanvallende middenveldster. "We zijn zeker blij dat we nog konden tegenscoren, maar we weten ook dat we nog kansen hebben gehad én kansen hebben weggegeven. Als we durven voetballen, kunnen we deze match zeker naar onze hand zetten."
"We waren heel goed begonnen. Maar dan kwam er veel meer druk van de Polen. En dan hebben we ons laten doen, wat normaal niet mag gebeuren. We moeten even nadenken over wat we zelf beter kunnen doen. Nu moeten we dinsdag vol aan de bak."
Dinsdag (20u30) spelen de Red Flames in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Kosovo.