Bondscoach Ives Serneels was vrijdagavond ontgoocheld over het 1-1 gelijkspel van de Red Flames tegen Polen in hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2023. "Maar dit is een terechte uitslag", zei hij na afloop.
Ewa Pajor bracht Polen in de 40e minuut op voorsprong in Gdansk. In de 79e minuut lukte Janice Cayman met wat meeval de gelijkmaker. 
"Na de wedstrijd heb ik tegen mijn speelsters gezegd dat we tevreden moeten zijn", zei Serneels. "Maar of ik tevreden ben met 1-1, dat is een andere zaak. Onze start was goed, maar daarna verdween toch het vertrouwen, het lef aan de bal. Als iets niet loopt zoals we gehoopt hadden, dan mag dat niet te lang in de kopjes blijven zitten. Die periodes met twijfel duurden toch te lang. En Polen is een goede ploeg. Als je de hele match bekijkt, dan is dit een terechte uitslag. Maar ik was hier toch graag met drie punten vertrokken. Ik hoop dat we als team gezien hebben dat als we durven en doen wat er gevraagd wordt ook kansen kunnen creëren. Want die zijn er ook geweest voor ons. Ik wil niet te negatief zijn. Maar om in Polen te winnen, moeten we beter zijn aan de bal."
Dinsdag (20u30) spelen de Red Flames in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Kosovo. "Dat wordt een heel andere wedstrijd. Albanië heeft een stevig geheel. Ze vechten voor elke bal. We moeten nu goed recupereren", besloot Serneels.