De daders van de islamistische reeks aanslagen in 2015 in Parijs hebben zich tijdens het bloedbad in de concertzaal Bataclan tegenover hun slachtoffers gerechtvaardigd. "Waarom bombarderen jullie onze broeders in Syrië? We komen hier hetzelfde doen. We gaan jullie hier bombarderen. Wij hebben daar geen vliegtuigen voor nodig", zo riepen de terroristen volgens een rechercheur die vandaag voor het hof van assisen in Parijs getuigde op het proces over de terreuraanslagen.
Amerikanen en Fransen doden vrouwen en kinderen in moslimlanden, riepen de terroristen tot hun soms al dode en gewonde slachtoffers in de Bataclan. "Nu is het uur van de vergelding gekomen." 

De ervaren rechercheur zei dat de concertzaal er als een oorlogszone bij lag toen de politie de zaal betrad. "De lichamen liggen door elkaar. Er liggen er veel ... dat hadden we nog nooit gezien ... We stappen in gestold bloed, tussen stukken vlees, tanden, telefoons die rinkelen ... lichamen, lichamen, lichamen."

De daders, van wie er twee zichzelf opbliezen, waren net als ettelijke slachtoffers amper te identificeren op het eerste gezicht. "U moet begrijpen welke schade dat kan aanrichten, schieten met een kaliber 7,62", zei de rechercheur. "Dat is niet gewoon een ingang en uitgang" van een schotwonde. "Dat zijn ontplofte schedels, onherkenbare gezichten."