Lotte Kopecky heeft de eerste etappe van de Tour de la Semois, tussen Vresse-sur-Semois en Bièvre (132,3 km), op haar naam geschreven. De Belgische kampioene, die aan dit evenement deelneemt met de nationale ploeg, sprintte in een kleine groep naar de overwinning voor twee Nederlandse rensters, Floortje Mackaij (DSM) en Anouska Koster (Jumbo-Visma).
Kopecky, 25, behaalt hiermee haar 16e overwinning uit haar carrière en de achtste dit seizoen.Komende week neemt ze deel aan het WK in eigen land. Ze zal er deelnemen aan de mixed relay en de wegwedstrijd bij de vrouwen elite.

In de Tour de la Semois rijden ook Jolien D'hoore en Valérie Demey mee. Beide rensters zullen ook in de WK-wegrit aantreden. Julie De Wilde (reserve op het WK) en Fien Masure, die bij de junioren het WK zal rijden, vervolledigen het Belgische team dat deelneemt aan de Tour de la Semois.

De tweede en laatste etappe van de Tour de la Semois, die vroeger Trophée des Grimpeuses heette, wordt morgen gereden tussen Bohan en Vresse-sur-Semois (105,5 km).

En de tweede rit in de Ronde van Slowakije is een prooi geworden voor Jannik Steimle. De Duitser van Deceuninck-Quick Step haalde het na 179,7 km van Spisske Podhradie naar Dolny Kubin, voor Peter Sagan en Alvaro Hodeg die wel leider blijft.

Idar Andersen, Fredrik Dversnes, Andrea Garosio, Bostjan Murn en Jakub Otruba waren de vroege vluchters van dienst. Deceuninck-Quick Step hield hun voorsprong onder controle, het team was uit op een nieuwe sprint na de openingsrit die Hodeg won.

De vluchters werden gegrepen, in de listige finale was het Sagan die in de heuvelzone in het slot in de aanval trok. Hij kreeg Jannike Steimle met zich mee en de Slovaak dook daarna als een acrobaat in de afdaling. De Duitser werkte niet mee, Sagan hield uiteindelijk ook de benen stil waardoor de groep terugkeerde op 3 km van het eind.

In de hectische finale etaleerde Steimle zijn stuurvaardigheid en snelde hij naar de zege, zijn zesde in zijn carrière nadat hij vorig jaar onder meer de Ronde van Slovakije won.