Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick Step) heeft de individuele tijdrit over 25,4 kilometer, met start en aankomst in Dudelange, gewonnen in de Ronde van Luxemburg. De 30-jarige Italiaan klokte af in een tijd van 30:52, goed voor een gemiddelde van 49,374 km/u. Zijn teamgenoot, de Portugees Joao Almeida, werd tweede op 2 seconden. De Deen Mattias Skjelmose Jensen eindigde op de derde plaats in 31:18. Joao Almeida is zo opnieuw leider. De Portugees telt in het algemeen klassement 43 seconden voorsprong op de vorige koploper Marc Hirschi en 50 seconden op zijn teamgenoot Mattia Cattaneo. De kans dat Deceuninck-Quick Step deze eindzege nog uit handen geeft, is bijzonder klein.
Het was de Fransman Burno Armirail die met 31:52 meteen een eerste scherpe besttijd neerzette. De Italiaan Antonio Tiberi dook daar 5 seconden onder. Harrison Sweeny deed enkele honderdsten van een seconde beter en mocht meteen plaats nemen in de hotseat. Frederik Frison kwam met 31:57 best aardig in de buurt van de 31:47.

Beste Belg zou toch Kobe Goossens worden met 31:56. De Deen Mattias Skjelmose Jensen kieperde Sweeny uit de hotseat met een sterke tijd van 31:18. De Nieuw-Zeelander Jack Bauer positioneerde zich met 31:42 even op de tweede plaats. Bauke Mollema kende pech en kwam halfweg de tijdrit zwaar ten val en mocht meteen een kruis maken over een goede tijdrit.

Mattia Cattaneo zette de beste tijd neer aan het tussenpunt en bleef ook in het tweede gedeelte top. Hij bolde binnen na 30:42. De top 5 van het klassement was dan ook al van start gegaan. Dit met de gele trui als inzet. Joao Almeida begon zinderend aan de tijdrit en was al snel virtueel leider. De Portugees beet met 30:54 wel zijn tanden stuk op de tijd van zijn teamgenoot Cattaneo. De Zwitser Marc Hirschi klokte uiteindelijk af in 31:41 en moest zo zijn gele leiderstrui inleveren bij Almeida.

Morgen wordt de 81e editie van de Ronde van Luxemburg afgesloten met de etappe tussen Mersch en Luxemburg, de hoofdstad van het Groothertogdom. Scherprechter is daar de Pabeierbierg die opgenomen is in de plaatselijke ronden. Vorig jaar ging de eindzege naar de Italiaan Diego Ulissi. De Noor Markus Hoelgaard eindigde als tweede voor Aimé De Gendt.