Antwerp Giants mikken op eerherstel dit seizoen

Basketbal | Na drie finales in de Euromillions Basket League op een rij te hebben verloren tegen Oostende, kon Antwerpen vorig seizoen niet weer een kans wagen, aangezien ze in de play-offs uigeschakeld werden door Mons-Hainaut. Intussen onderging de club een pak aanpassingen ter voorbereiding van het bijzondere seizoen in de BNXT League.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op 31 mei moesten de Antwerp Giants de play-offs verlaten in de halve finale na een verlies tegen Mons-Hainaut. De teleurgestelde Antwerpenaren hadden al een moeilijk seizoen achter de rug, wars van de onaangename verrassingen en als kers op de taart fysieke tegenslagen in de laatste fase van het seizoen.
 
De ploeg van Christophe Beghin kende in het seizoen 2020-2021 ook enkele hoogtepunten, met name de opmars van enkele jonge spelers als Vrenz Bleijenbergh, Niels De Ridder en Niels Van den Eynde. Maar dit jaar spelen zij allemaal niet meer in het Antwerpse shirt.
 
Verder zonder Vrenz Bleijenbergh
 
Bleijenbergh, die bij de Giants gevormd werd en er 14 seizoenen lang speelde, liet het afgelopen seizoen mooie statistieken optekenen. Met een gemiddelde van 10 punten, 5 rebounds, 4 assists en een interceptie kon het 20-jarige jonge talent zijn kansen wagen in de NBA Draft.
 
Nadat hij mee ging trainen met een tiental ploegen over de grote plas, mocht de vleugelspeler met recht en reden hopen op een vervulling van zijn Amerikaanse droom. Hij werd door specialisten zelfs getipt als een van de mogelijke verrassingen van de Draft. Maar jammer genoeg werd hij door geen enkele van de 30 ploegen in de league opgepikt. Hij heeft dan maar koers gezet naar Spanje, waar hij bij CB Sevilla nog wat kan groeien.
 
Versterking
 
De Antwerpenaren moesten op zoek naar versterking, en waren dus erg actief op de markt. Ze plukten onder anderen Seppe D’Espallier weg bij Leuven en trokken spelverdeler Cameron Krutwig uit het Amerikaanse Chicago aan, net als Matthew Tiby die in 2018 nog bij Mons-Hainaut speelde en Elvar Friðriksson uit IJsland. De Giants zien ook Jean-Marc Mwema terugkeren uit Oostende en tekenden DeMarious Markel Brown, een verdediger die in 2014 nog gedraft werd door de Brooklyn Nets.
 
Of die nieuwe injectie van talent de ploeg samen kan binden en naar nieuwe hoogtes kan tillen, valt nog af te wachten. Als het lukt, zou Antwerpen wel eens weer een van de topkandidaten kunnen zijn voor de titel, ook nu de Belgen en Nederlanders het in de BNXT League tegen elkaar opnemen. De eerste tegenstander van de Giants wordt Hubo Limburg United.
 
Mis niets van het startschot van de BNXT League tussen Limburg United en de Antwerp Giants komende vrijdag 24 september om 20u30 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top