Work hard, play hard in 'Camping Coppens'

Steeds meer beseft Staf Coppens dat een Zweedse camping uitbaten niet alleen een luilekkerleventje inhoudt. Dat zien we duidelijk in de nieuwste aflevering van ‘Camping Coppens’, waarin Staf er even alleen voor staat in Camp Grinsby terwijl Monique het ijs op gaat.

Ooit al eens willen weten hoeveel toiletten een campinguitbater poetst tijdens het hoogseizoen? Voor de familie Coppens, die van een net sanitair een speerpunt maakt op hun camping, zijn dat er zo’n 5.429. Al een geluk dat Staf de routine eerder ziet als een rustpunt in zijn dag. Het is te zeggen, tot zijn kinderen grappen met hem beginnen uit te halen.
 
Hij mag nog even wennen aan het toiletten poetsen, want Staf staat er even alleen voor. Monique organiseerde een kamp voor jonge kunstschaatsers en dat eist even al haar aandacht op. Staf krijgt wel hulp van Inez en Richard, hun Nederlandse vrienden. Terwijl Monique kapot is van de stress omdat het ijs niet op tijd klaar is, lijkt Staf het eerder makkelijk te hebben. Hij gaat op cantherellenjacht, “het Zweedse goud”, zoals hij meermaals benadrukt.
 
Dat betekent niet dat hij geen taken meer heeft op de camping. Een uitbater moet van alle markten thuis zijn, zelfs duiken in het meer moet hij kunnen. Als een kampeerder zijn smartphone per ongeluk in het water liet glijden, is het aan Staf en zijn snorkel om tot de redding te komen. En het wonder is geschied: de telefoon werkt zelfs nog.

Weerzien

Terwijl het schaatskamp van Monique dan toch goed en wel gestart is, komt ook de familie Coppens aan op de camping voor een reünie. Op zijn kampeerplekje heeft broer Mathias maar één opmerking: “Die buurvrouw…” Gelukkig kan mama Agnes goed lachen met het geplaag van haar middelste telg.
 
Het weerzien van de familie Coppens kwam op een emotioneel moment. Het was namelijk een jaar geleden dat de man van Agnes, de stiefpapa van Staf, Mathias en Maarten overleed. “We zeiden dat we hier zouden zijn, en hier zijn we dan. Dat is toch mooi”, volgens Maarten.
 
Tussen al het werk door, want blijkbaar is een camping uitbaten leuker buiten het campingseizoen dan in de zomermaanden, was het dan ook tijd voor wat ontspanning met de familie. Een visuitje bleek niet het grootste talent te zijn van de jongste leden van de familie. Drie lijnen raakten in elkaar verward, vishaken kwamen vast te zitten in de broek van Mathias, lijnen kwamen in de motor van de boot terecht… Gelukkig konden ze ook een paar kleine vissen vangen, anders was het uitje een compleet fiasco geweest.
 
Bekijk ‘Camping Coppens’ op donderdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top