Voor heel wat Belgische clubs wordt de 10e speeldag erop of eronder

Jupiler Pro League |

Komend weekend wordt de tiende speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. Het wordt voor Standard en Charleroi een zaak om geen puntenverlies te lijden terwijl Anderlecht met Club Brugge een grote test voor de kiezen krijgen. Ook de nummers twee en drie uit de stand, Eupen en Genk, zullen bikkelen om de drie punten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Standard is een crisis een nooit veraf, maar als er dit weekend niet gewonnen wordt van KV Mechelen staat het water wel heel dicht aan de lippen. Mechelen, daarentegen, is de bolwassing van Anderlecht (7-2) van enkele weken geleden vergeten en ontvangt de Rouches met vertrouwen. Hoe kan het ook anders? Ze versloegen OH Leuven (2-0) en Charleroi (0-2) en lijken definitief vertrokken te zijn. Daar kan Standard-coach Mbaye Leye op dit moment enkel maar van dromen.

Zaterdag komen heel wat ploegen van de linker tabelhelft in actie. Kortrijk en Charleroi bijten de spits af om 16u15 en het wordt vooral uitkijken naar het voetbal dat de Zebra’s op de mat zullen brengen nu ze twee keer op rij hebben verloren. Kortrijk mag met een gevleide 4 op 6 niet klagen, en zal zijn zevende plaats zeker niet willen afgeven.

Verbeten Oostende?

Om 18u15 is het de beurt aan Sint-Truiden en Union. De Limburgers spelen tegen Oostende, terwijl de Brusselaars het opnemen tegen Cercle Brugge. Deze twee ploegen tellen allebei dertien punten en het wordt vooral voor Union belangrijk om zo snel mogelijk de rug te rechten nadat Antwerp hen drie punten ontnam in het Dudenpark. Sint-Truiden zal een verbeten Oostende ontvangen dat op zoek is naar eerherstel na het gelijkspel tegen tien spelers van Anderlecht (2-2).

Om 20u45 ontvangt de voorlaatste in de stand OH Leuven, rode lantaarn Beerschot. Beerschot heeft nog maar net een nieuwe trainer aangesteld en is dringend op zoek naar punten. OH Leuven heeft acht punten voorsprong op Beerschot en wil koste wat kost weg van de degradatieplaats. Daarvoor zal het moeten winnen tegen de Antwerpenaren. 

Topaffiches

Van de vier affiches op zondag, zijn er minstens twee om duimen en vingers vanaf te likken. We kijken dan voornamelijk naar Anderlecht en Club Brugge die om 13u30 de bal zullen doen rollen. Anderlecht speelde vorige week met z’n tienen knap gelijk tegen Oostende en won de week daarvoor de clasico tegen Standard. Toch is Vincent Kompany er niet gerust op. Club liet tegen PSG immers zien waartoe het in staat was en de uitschuiver tegen OH Leuven (1-1) doet daar geen afbreuk aan.

Seraing ontvangt om 16u00 Zulte Waregem. Deze twee ploegen kamperen momenteel in de kelder van het klassement en moeten dringend punten pakken als ze willen spreken over een succesvol seizoen. Vooral voor Seraing wordt het tijd komaf te maken met de nederlagen, de Luikenaars verloren al drie keer op rij en dat laat zich voelen.

Na het affluiten van Seraing - Zulte Waregem is het de beurt aan AA Gent om de remontada in te zetten. Hein Vanhaezebrouck zal dat proberen doen tegen RFC Antwerp dat net vertrouwen heeft getankt tegen Union. Gent staat momenteel dertiende, Antwerp vierde. We zijn benieuwd of het verschil in het klassement ook merkbaar zal zijn op het veld. De laatste wedstrijd van het weekend zal worden gespeeld tussen Eupen en Genk. Beide ploegen staan in de top drie en hopen dat ze over Club kunnen winnen naar de eerste plaats. Hiervoor moet Club punten laten liggen en moeten ze die zelf ook pakken, natuurlijk.

Het programma van de 10e speeldag:

Vrijdag 1 oktober

Zaterdag 2 oktober

Zondag 3 oktober

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top