Dit is alles wat we weten over de finale afleveringen van ‘La Casa de Papel’ (seizoen 5, deel 2)

Begin september verschenen nieuwe afleveringen van de Spaanse succesreeks ‘La Casa de Papel’ op Netflix. Het eerste deel van het vijfde seizoen sneed de adem af, en Proximus Pickx licht een tipje van de sluier over het vervolg en het einde van dit bloedstollend relaas. Slagen de overvallers in rode tenues en Dali-maskers in hun miraculeuze ontsnapping? Opgelet, spoilers!

De spanning is meer dan ooit te snijden voor Tokyo, Rio, Denver en de hele bende in dit ontvlambare vijfde seizoen. De groep zit al honderd uren opgesloten in de nationale bank van Spanje en de situatie is precair. Inspectrice Sierra heeft de schuilplaats van de Professor ontdekt, die daarom geen advies vanop afstand meer kan geven aan zijn criminele pupillen. Tegelijk stuurt kolonel Tamayo tot de tanden gewapende militairen het gebouw in om de overvallers uit te roken en een einde te maken aan de bankroof. De plannen van de Professor komen steeds meer in het gedrang.
 
De overval draait in het eerste deel van dit nieuwe seizoen uit op een ware oorlog. De situatie lijkt hopeloos voor de verschanste bankrovers, en dat tilt de spanning naar een bijna ondraaglijk niveau. “We hebben alles in het werk gesteld om van meet af aan in het eerste volume een sfeer te scheppen van een seizoensfinale”, legt regisseur Alex Pina uit. “We zijn er meteen hard ingevlogen, door de bende in een kritieke situatie te plaatsen.” De reeks nadert zijn ontknoping, en dit is wat we al weten over de afloop. 

Onthullingen over seizoen 5, deel 2

De verschijningsdatum van de finale episodes is gepland op 3 december. Tegen dan zullen de fans van het eerste uur net voldoende tijd gehad hebben om de tragische gebeurtenissen die zich afspelen op het einde van het eerste deel, te verteren. Toen kwam Tokyo, ster van de reeks sinds het begin, aan haar einde. Tijdens een vuurgevecht met Gandia en zijn mannen raakt de overvalster te zwaar gewond om zich nog te redden. Ze besluit om zich op te offeren en haar belagers mee de dood in te jagen, zodat de slaagkansen van het ontsnappingsplan van haar vrienden vergroten.
 
De afwikkeling van zo’n iconische reeks op papier zetten lijkt een complexe opgave. Pedro Alonso, die het personage Berlin vertolkt, verklapte het volgende over de opnames: “We waren middenin de filmopnames toen de regieleiding de laatste versie van aflevering tien opvroeg. Maar die was nog niet afgewerkt. De scenaristen hadden nog niet uitgemaakt hoe de reeks zou eindigen. Ze hadden uiteraard veel ideeën, maar geen enkel slot was bevredigend genoeg. Ze schreven een einde, om die dan weer te veranderen.”

En zo blijft er een waas van mysterie hangen over het ultieme einde. Hoe zal de bende het verlies van hun heldin te boven komen? Zullen ze slagen in hun opzet om het gesmolten goud de nationale bank uit te smokkelen? Hoe zullen ze hun vel redden en krijgt deze hachelijke situatie een happy end? Het wordt aftellen naar 3 december en de vijf laatste afleveringen.
 
Bekijk (lees: bingewatch) ‘La Casa de Papel’ volledig op Netflix! Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top