Op de vijfde speeldag van de D1B Pro League gaan RWDM en Waasland-Beveren op zoek naar eerherstel terwijl Moeskroen en Virton een kelderkraker spelen. Westerlo en Deinze knokken dan weer om de eerste plaats en Lommel en Lierse Kempenzonen sluiten de speeldag zondagavond af met een Kempense derby.
Het belooft dus alweer een boeiende en ook belangrijke speeldag te worden. Deze vier scheidsrechters werden aangeduid om de wedstrijden in goede banen te leiden.

17/09 - 20u00: RWDM - Waasland-Beveren (Marco Matonga Simonini)

Simonini debuteerde eerder dit seizoen in het profcircuit. De 26-jarige ref floot op de tweede speeldag de wedstrijd tussen Lierse Kempenzonen - RE Virton (2-0) en deed dat meer dan behoorlijk. Nu mag de Brusselaar voor het eerst een officiële wedstrijd van RWDM en van Waasland-Beveren fluiten.

18/09 - 20u45: Excel Moeskroen - RE Virton (Arthur Denil)

De nog altijd maar 24-jarige Denil is al drie seizoenen een vaste waarde in 1B. De jonge ref floot in die tijd al 21 wedstrijden en stond ook dit seizoen al 2x mee aan de aftrap (Lommel - Waasland-Beveren en Westerlo - Lierse K.). Met Virton treft hij het team waarvan hij al het vaakst een wedstrijd floot (8x). De Luxemburgers wonnen vier van die duels en Denil floot al vijf strafschoppen in het voordeel van Les Verts. Moeskroen kwam hij nog maar één keer tegen en dat was twee seizoenen geleden in de Croky Cup. Toen wonnen Les Hurlus met 0-1 van Dessel Sport.

19/09 - 16u00: KVC Westerlo - SK Deinze (Ken Vermeiren)

De ervaren Ken Vermeiren fluit straks voor de elfde keer een wedstrijd van Westerlo. De voorbije jaren waren zijn confrontaties met de Kempenaars altijd wat geladen omdat er in 2018 eens een stevig akkefietje was met coach Bob Peeters. Nu die naar Nederland vertrokken is, kan Vermeiren misschien met een propere lei beginnen bij Jonas De Roeck. Opvallend is wel dat Westerlo van die tien wedstrijden er maar ééntje kon winnen. Zeven keer werd er verloren. Deinze kwam Vermeiren al 5x tegen en won ook maar slechts 2x.

19/09 - 20u00: Lommel SK - Lierse K. (Simon Bourdeaud-hui)

Net als Simonini debuteerde Bourdeaud-hui op de tweede speeldag van het huidige seizoen in ons Belgische profcircuit. De 25-jarige ref floot Waasland-Beveren - SK Deinze (0-2) en liet - net als Simonini - een goede indruk na. Nu reist hij voor het eerst naar Lommel om er een match van de Noord-Limburgers te fluiten. Lierse Kempenzonen kwam hij al 3x tegen in het amateurcircuit. De Pallieters wonnen 1x (thuis tegen Thes Sport) en verloren 2x (uit bij Thes Sport en thuis tegen Heist).