Gisterenavond vond de tweede halve finale van de European Masters plaats. Tegen alle verwachtingen in stootte niet Misfits Gaming, maar wel Fnatic Rising door naar de finale. Karmine Corp kent dus zijn tegenstander van het duel op zondag 19 september.

Het droomscenario van onze Franse buren heeft zich dan toch niet voltrokken. Nee, de European Masters zal geen 100% Franse finale kennen. Hoewel Karmine Corp BIG versloeg in de eerste halve finale, slaagde Misfits Gaming er niet in om tegen Fnatic Rising het tweede ticket te bemachtigen.

Om eerlijk te zijn waren de Misfits de grote favoriet in dit duel. Fnatic Rising eindigde als eerste in het reguliere seizoen van NLC, met een einduitslag van 13-3. Toch slaagdde de organisatie er niet in om de play-offs te winnen, dankzij een nederlaag tegen Tricked Esports in de finale. In de groepsfase deed de academy squad van Fnatic het wel goed: het team eindigde als tweede in een groep met BIG en Illuminar Gaming.

Misfits Gaming was daarentegen hét te kloppen team sinds hun LFL-titel. De Fransen verloren slechts twee keer sinds de aanvang van de competitie.

Fnatic Rising moest profiteren van de fouten van de Misfits om de bovenhand te nemen. De wedstrijd nam vijf maps in beslag en eindigde voor de Fransen in een nederlaag.

De prestatie van BEAN, de ADC van Fnatic Rising, is het vermelden waard. De speler toonde volledig meesterschap van zijn rol en bezweek zelden onder de aanvallen van zijn tegenstanders.

De grote finale wordt dus een duel tussen Fnatic Rising en Karmine Corp. De Franse organisatie kan voor de tweede keer op rij European Masters-kampioen worden. Die clash vindt plaats op zondag 19 september vanaf 18 uur, op het officiële Twitch-kanaal van het toernooi!