Vanmiddag krijgen we wolkenvelden en zon, maar blijft het droog. De maxima schommelen rond 21 graden en er is weinig wind. Komende nacht is er opnieuw kans op mist of lage bewolking, vooral in het westen van het land. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. Vrijdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig en droog, met maxima tussen 16 en 21 graden.
Deze middag wordt het half- tot zwaarbewolkt met geregeld zon, vooral in het westen. Aan de kust is er zelfs vrijwel helder. Ten zuiden van Samber en Maas is de bewolking wat hardnekkiger en neemt de bewolking vaak de overhand. Het blijft overal droog. De maxima liggen rond 15 of 16 graden in de hoge Ardennen en 20 of 21 graden in de lage gebieden van het land. De wind waait meestal zwak, op de hoogten matig, uit het noordwesten.

Vanavond klaart het uit en is het een tijdje licht bewolkt. In de loop van de nacht komt er opnieuw lage bewolking of mist opzetten, vooral in het westen van het land. De minima liggen rond 7 graden in de valleien van de Ardennen, maar lokaal kan dit zakken naar 4 graden. Elders liggen de minima tussen 8 en 11 graden en rond 13 graden aan zee. De wind waait zwak uit het zuidwesten of uit veranderlijke richtingen.

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het morgen droog, met een afwisseling van zon en stapelwolken. In het westen duurt het plaatselijk tot de middag vooraleer de lage bewolking is opgeruimd. De maxima liggen tussen 16 graden op de hoogten tot 21 graden elders. De wind waait zwak, aan zee eerst tijdelijk matig, eerst uit het zuidwesten tot westen, later zuiden tot zuidoosten. Vrijdagavond en -nacht is het op vele plaatsen zwaarbewolkt, maar wel droog. De minima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke wind, hoofdzakelijk uit het oosten tot zuidoosten.

Zaterdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het blijft overwegend droog bij maxima van 18 graden in de Hoge Venen tot 23 graden in de Kempen. De meestal zwakke zuidoostenwind draait naar het oosten. De vooruitzichten voor zondag zijn nog onzeker. Mogelijk beïnvloedt een neerslagzone vooral het zuidelijk deel van het land en blijft het droger in het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke of oostelijke richtingen.

Maandagochtend kan er plaatselijke mist ontstaan. Overdag is het wisselend bewolkt met kans op een paar lokale buien, maar mogelijk blijft het toch overwegend droog. We halen maxima van 14 tot 19 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. 

Dinsdag blijft het, na het eventuele ochtendgrijs, wellicht overwegend droog met zonnige perioden. De maxima klimmen lokaal tot 18 of 19 graden. Het is rustig met een zwakke veranderlijke wind. Ook woensdag lijkt het volgens de huidige prognoses overwegend droog te blijven met opklaringen. De maxima schommelen in de meeste streken rond 19 à 20 graden bij een matige zuidwestenwind. Mogelijk vergroot donderdag de kans op neerslag, bij maxima rond 19 graden.