Het stormt rond Le Canonnier. Excel Moeskroen begon haar eerste seizoen in 1B met 0 op 12 en assistent-coach José Jeunechamps maakte zijn kastje leeg om vervolgens de nodige kritiek te spuien over de werkwijze van T1 Enzo Scifo. Maar sportief directeur Mbo Mpenza laat zich niet van de wijs brengen.
De voormalige Rode Duivel zocht bij La Dernière Heure naar oorzaken van de slechts seizoensstart. "Onze kern is pas laat samengesteld doordat we met beperkte budgettaire middelen moesten werken. Daarnaast zijn we ook al 2x getroffen door Covid-19, wat onze start natuurlijk niet ten goede kwam. Ik wil die zaken niet opvoeren als goedkope excuses, maar wel als verklaringen voor de slechte start."

Volgens Mpenza heeft coach Enzo Scifo dan ook geen enkele reden om te vrezen voor zijn job. "Zolang ik bij Moeskroen ben, zal Scifo hier ook zijn. Het is een harde werker en mensen die anders beweren (zoals Jeunechamps, red.) kennen hem niet goed genoeg. Scifo kent het voetbal door en door en weet perfect wat hij doet. Ik beloof de fans dat we samen uit de huidige malaise zullen komen."

Mpenza pleit dan ook voor vertrouwen op langere termijn. "We weten dat we beter kunnen met deze kern. De titel zal misschien niet voor dit seizoen zijn, maar op termijn willen we terug naar 1A. We hebben nooit gezegd dat we dit jaar al terug wilden promoveren."

Komend weekend speelt Moeskroen tegen het voorlaatst geklasseerde Excelsior Virton. Als Les Hurlus ook die match verliezen, dan wordt de kloof met de andere teams al meteen bijzonder groot.