Morgenavond (19u) beginnen de Belgische voetbalvrouwen (FIFA 19) aan hun kwalificatieronde voor het WK 2023 met een uitwedstrijd in Gdansk tegen Polen (FIFA 29). Vier dagen later ontvangen ze in Brussel Albanië (FIFA 75).
Voor de Red Flames zijn het de eerste opdrachten in groep F, waar verder ook Noorwegen (FIFA 12), Kosovo (FIFA 115) en Armenië (FIFA 128) deel van uitmaken. De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde in Australië en Nieuw-Zeeland. De tweede speelt play-offs.

Bondscoach Ives Serneels kan door blessures geen beroep doen op vaste waarden als Profvoetbalster van het Jaar Laura De Neve, Elena Dhont, Ella Van Kerkhoven en Kassie Missipo.

België was er nog nooit bij op een WK vrouwenvoetbal. Het WK van 2019 in Frankrijk misten ze na verlies in de play-offs tegen Zwitserland. De Flames debuteerden in 2017 wel op het EK in Nederland en zijn er volgend jaar eveneens bij wanneer in Engeland (met een jaar vertraging) om de Europese titel wordt gespeeld.

Op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland zullen voor het eerst 32 landen in plaats van 24 deelnemen. De Verenigde Staten wonnen de voorbije twee edities.