Op zaterdag 4 december worden de Oorkondes uitgereikt, de eerste Vlaamse podcastprijzen. Ze bekronen de beste Vlaamse podcasts in vijf categorieën: nieuws, cultuur, inzicht, story, en talk.
Na de MIA's (muziek), de Ensors (film & televisie) en de Boon (literatuur) krijgt Vlaanderen nu ook zijn eigen podcastprijzen: de Oorkondes. De uitreiking vormt de afsluiter van het eerste DS Podcastfestival, dat op 3 en 4 december plaatsvindt.

Elke Vlaamse podcast waarvan tussen 1 september 2020 en 1 oktober 2021 minstens één nieuwe aflevering in première is gegaan, komt in aanmerking. Een professionele jury van 25 vertegenwoordigers uit de kunst-, cultuur-, media- en podcastwereld onder leiding van Wouter Deprez buigt zich per categorie over zes nominaties en bepaalt ook de uiteindelijke winnaars. Daarnaast maken de geselecteerde podcasts ook kans op een publieksprijs en gaat er een speciale Oorkonde naar iemand die podcasts in Vlaanderen de voorbije vijftien jaar mee op de kaart heeft gezet.

Op woensdag 10 november worden de nominaties bekendgemaakt, diezelfde dag begint ook de stemming voor de publieksprijs. Op zaterdag 4 december worden de winnaars bekendgemaakt als afsluiter van de eerste editie van DS Podcastfestival, een coproductie van De Standaard en de Stad Oostende.

Alle info is te vinden op www.oorkondes.be.