Lommel SK heeft zich woensdagavond geplaatst voor de 1/16 finales van de Croky Cup. De Limburgers hadden het niet onder de markt tegen Diegem Sport, maar wonnen uiteindelijk wel met 2-4.
Lommel kwam al snel op achterstand toen Egerickx na tien minuten de 1-0 tegen de touwen trapte. Maar Roque en Kis konden snel orde op zaken stellen. Toch kwam Diegem op het uur opnieuw langszij via Deflem waardoor Lommel opnieuw stevig aan de bak moest. Vandersmissen zorgde in de 70e minuut voor een nieuwe voorsprong en toen Saito een dikke tien minuten voor affluiten de 2-4 scoorde, konden de troepen van Van der Veen eindelijk wat rustiger ademen.

De Limburgers gaan dus mee de trommel in voor de 1/16 finales. Ze treffen daarin zeker een 1A-team. De loting staat geprogrammeerd op 23 of 24 september. Naast Lommel zijn ook RWDM, Lierse K., KVC Westerlo, SK Deinze en Excel Moeskroen nog mee in de running. Waasland-Beveren en RE Virton werden reeds uitgeschakeld.

Met zes op acht doen de 1B-teams het behoorlijk. De voorbije drie seizoenen schaarden zich 2x vijf teams bij de laatste 32 en 1x zes teams. In 2017-2018 plaatsten alle 1B-teams zich voor de 1/16 finales, in 2016-2017 waren dat er zeven.