De vijf rollen die de carrière van Alexis Bledel maakten

Films | Op 16 september vieren we de 40ste verjaardag van de gevierde actrice Alexis Bledel. Geen beter excuus om terug te komen op de grote rollen die haar carrière vleugels gaven. Van ‘Gilmore Girls’ tot ‘The Handmaid’s Tale’, deze rollen vergeet je nooit meer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gilmore Girls

Gilmore Girls’ geldt zonder enige twijfels als de serie die een sterke moeder-dochterrelatie het best op het kleine scherm bracht. Lorelai (Lauren Graham) is een alleenstaande en vrijgevochten moeder die haar 16-jarige dochter Rory (Alexis Bledel) opvoedt. Ze wonen in het dorpje Stars Hollw in Connecticut, waar ze dagelijks nieuwe perikelen meemaken. Van vestimentaire problemen tot filmmarathons en van liefde voor koffie tot liefde voor anderen en elkaar: Rory en Lorelai deelden zeven seizoenen lang lief en leed met dialogen aan een razend tempo. De serie lanceerde Alexis Bledel als een echte ster, dus het was niet verwonderlijk dat Netflix een reünie op poten zette in 2016.
 
Alle seizoenen van 'Gilmore Girls' zijn beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Sisterhood of the Traveling Pants

In deze verslavende tienerfilm volgen we een vriendengroep van vier jonge vrouwen. Lena (Alexis Bledel), Carmen, Bridget en Tibby zijn onafscheidelijk. En wonderbaarlijk genoeg passen ze, ondanks hun verschillende maten, allemaal in dezelfde jeansbroek. In de eerste film in de saga spenderen ze voor het eerst een zomer apart, maar blijven ze door die broek verbonden. Daardoor kunnen ze samen liefdesperikelen, familiale problemen en meer aan. Nadat de eerste twee films een succes werden aan de box office, werd jaren later een derde deel aangekondigd. Opnieuw zal de groep vriendinnen samenkomen om samen een reis te maken waarna hun levens nooit meer dezelfde zullen zijn. Maar voor wie al de nostalgie bovenhaalt: het project zit al jaren in de steigers, dus het is koffiedik kijken of de film er nog komt.

'The Sisterhood of the Traveling Pants' is beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sin City

Nadat ze voornamelijk tieners vertolkte in luchtige komedies, nam Alexis Bledel een erg mature rol aan in de ensemblefilm ‘Sin City’. Ze deelt er het scherm met namen als Bruce Willis, Mickey Rourke en Clive Owen. In de film worden enkele losse, maar verbonden verhalen verteld die zich afspelen in de stad vol zonde, in zwart-wit met enkele opvallende kleuraccenten. Alexis speelt de rol van een prostituee in levensgevaar. Ook een jongedame aan de andere kant van de wet speelt ze dus met brio. Haar blauwe ogen vallen meteen op en maakten haar vertolking, samen met het acteerwerk natuurlijk, erg memorabel. In deze fase van haar carrière werd Alexis Bledel nog vaak genomineerd voor de Teen Choice Awards, maar dat ze ook duistere rollen aan kon, bewees ze met verve.

Mad Men

Deze serie transporteert ons naar het New York van de jaren 60, waar marketingagentschappen als paddenstoelen uit de grond schieten en waar bakken geld te verdienen valt. We volgen Sterling Cooper Advertising, het kantoor waar Don Draper werkt. Die krijgt altijd wat hij wil, zowel professioneel als relationeel. De consumptiemaatschappij van de sixties, de obsessie met het werk en verwoestend succes zijn de voornaamste thema’s. Alexis Bledel kreeg een rol als Beth Dawes, de vrouw van een verkoper die in seizoen 5 van de serie een affaire begint met de gluiperige Pete Campbell. ‘Mad Men’ betekende voor de actrice nogmaals een succes in een genre dat ze voordien nog minder goed had verkend, maar ook voor haar privéleven was het een schot in de roos. Het klikte namelijk met acteur Vincent Kartheiser, met wie ze huwde in 2014 en een kind kreeg in 2015.

The Handmaid’s Tale

Deze dystopische serie, een verfilming van het gelijknamige boek van Margaret Atwood, neemt ons mee naar het totalitaire regime van Gilead. In die wereld zijn de meeste vrouwen onvruchtbaar geworden, dus na een staatsgreep worden de nog vruchtbare vrouwen gedwongen om zich voort te planten met de machtige figuren van het nieuwe regime. Ze zijn de dienstmaagden, waarvan Emily (Ofglen), vertolkt door Alexis Bledel, er eentje is. De rol van de opstandige dienstmaagd leverde haar een Emmy Award op voor de beste actrice in een bijrol. In ‘The Handmaid’s Tale’ wendt ze al haar acteertalenten aan om een personage neer te zetten met bijzonder veel diepgang. Ze is er ook herenigd met Elizabeth Moss, die ook in ‘Mad Men’ een hoofdrol had.
 
Bekijk nu het vierde seizoen in de Movies & Series-catalogus! Wil je je geheugen opfrissen? Ja kan ook de eerste drie seizoenen opnieuw bekijken. Ontdek het volledige aanbod Movies & Series via de tv-optie 'All Stars' van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top