Vanaf 30 oktober zullen in gaststeden Antwerpen en Gent de World Choir Games doorgaan, het grootste zangevenement ter wereld. Vandaag werd in de Antwerpse Handelsbeurs de aftrap gegeven van de campagne en de ticketverkoop van het evenement.
De World Choir Games worden elke twee jaar georganiseerd en staan ook wel bekend als 'Olympische Spelen voor zangkoren'. De elfde editie van het zangfestival zal van 30 oktober tot 7 november doorgaan in Antwerpen en Gent. Organisator INTERKULTUR verwacht dat meer dan 300 koren zullen deelnemen, zowel live als digitaal.

In de Handelbeurs in Antwerpen gaven onder meer Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon, minister van Toerisme Zuhal Demir en Antwerps burgemeester Bart De Wever de aftrap voor de ticketverkoop. "Vlaanderen kent een rijke traditie op het vlak van zangcultuur. We zijn dan ook erg trots dat we dit jaar de World Choir Games mogen organiseren", zegt Jambon. "De spelen laten de vele deelnemende Vlaamse koren op een creatieve en inspirerende manier kennismaken met hun internationale collega's. Bovendien krijgt Vlaanderen op deze manier de kans om zich van haar mooiste kant te tonen met ons erfgoed en onze gastronomie."

Naast zangcompetities zullen tijdens het evenement ook ceremonies, galaconcerten en workshops doorgaan. Die zullen deels digitaal doorgaan op het platform 'The Virtual Village'. "Het uniek concept biedt de koren, die in de huidige context niet kunnen reizen naar Vlaanderen, toch de kans om in de Virtual Games mee te kunnen strijden voor eeuwige roem," stelt Sophie Detremmerie, COO van de World Choir Games 2021 Flanders. "Maar ook de bezoekers zullen via de dagelijkse livestreams in de digitale Music Hall thuis kunnen genieten van de unieke sfeer van dit evenement." Naar analogie met de Olympische vlam werd in de vorige gaststad Tshwane (Zuid-Afrika) een Koorvlam overgedragen aan Vlaanderen. Die reist de komende vijf weken langs Vlaamse steden.