De spelers van Karmine Corp trokken gisteren tegen het Duitse BIG aan het langste eind. De Fransen hadden vijf games nodig, maar verzekerden zich voor de tweede keer op rij van een plaats in de finale van de European Masters, zes maanden na die van de voorjaarseditie. Een primeur in de geschiedenis van het toernooi.

Terwijl de Spanjaarden eergisteren treurden om de eliminatie van hun drie teams in de kwartfinales van de European Masters, mochten hun Franse buren wel feestvieren.

Na hun overwinningen in de LFL en de Spring Split van de European Masters, plaatsten de spelers van Karmine Corp zich voor de tweede keer op rij voor de grote finale van het toernooi. We moeten wel vermelden dat het team meer moeilijkheden kende met de kwalificatie dan bij de vorige editie.

Tegen BIG brokkelde de Blue Wall verschillende keren af. De Duitsers namen het voortouw in de eerste game, maar werden al snel ingehaald door het sterke KCorp, dat in de twee volgende games de bovenhand nam. Op één game van de overwinning schoten de tegenstanders wakker: 2-2. Die laatste game eindigde overtuigend in het voordeel van KCorp. De Fransen stelden zo de eerste finaleplaats van deze European Masters veilig.

Een nieuw record

Ondanks een spannende wedstrijd, toonde Lucas « Cabochard » Simon-Meslet, de toplaner van de formatie, veel vertrouwen in het post-match interview op het OTP-kanaal op Twitch: “We hebben twee games laten schieten, maar we hadden de beste kaarten om de match te winnen. We hadden de controle in de drie games die we wonnen.”

Karmine vestigde ook een nieuw record met deze kwalificatie. Nog nooit kon een team zich twee keer op rij plaatsen voor de finale van de competitie.

De tweede halve finale vindt vanavond plaats, nogmaals met een Frans team. Misfits Gaming, de grote favoriet van dit duel, neemt het op tegen het jeugdteam van Fnatic, Fnatic Rising. De kans bestaat dus dat we ons mogen opmaken voor een volledig Franse finale!