In Groot-Brittannië wenkt een herschikking van de regering. Premier Boris Johnson zou nog vandaag enkele ministers omwisselen, meldde het persbureau Press Association op gezag van "een bron in Downing Street". Namen noemde die niet.
Volgens de regeringsbron wil Johson zijn regeerploeg vertimmeren om een "sterk en verenigd team samen te stellen" in verband met de strijd tegen de coronapandemie. Ook de goed geïnformeerde verslaggeefster van de openbare omroep BBC Laura Kuenssberg, het pulpblad The Sun en de kwaliteitskrant The Independent schrijven dat de eerste grote herschikking van de regering, sinds Johnson aan de macht is, eraan zit te komen.

The Independent citeert de naam van minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab, die vandaag in het parlement op de regeringszetels ontbrak. Hij was onder vuur komen te liggen omdat hij tijdens de overhaaste terugtrekking van de geallieerden uit Afghanistan op vakantie was en maar laat naar Groot-Brittannië terugkeerde. Minister van Onderwijs Gavin Williamson stuitte dan weer op de kritiek dat hij het coronagevaar in de scholen ontoereikend heeft bekampt.