Bronnen dicht bij Riot Games hebben onthuld dat de ontwikkelaar samenwerkt met de gekwalificeerde teams uit de VCS, om hen naar de Worlds 2021 van League of Legends in Reykjavik te krijgen.

Is er dan toch een kans, hoe klein die ook mag zijn, dat de Vietnamese teams de Worlds van 2021 kunnen bijwonen, dat last minute naar IJsland verplaatst werd? Dat kunnen we immers afleiden uit de laatste tweets van de Social Media Manager van de Saigon Buffalos, een van de twee teams die zich plaatsten voor het toernooi.

Volgens hem werkt het management van GAM Esports, de andere gelukkige, al wekenlang samen met Riot Games om alle mogelijke oplossingen uit te werken.

Riot Games grijpt in

Het team ontving een brief van het kantoor van Riot in Singapore, met een officiële uitnodiging waarin alle spelers en teamleden vermeld staan die aanwezig zullen zijn. De teams waren reeds uitgenodigd dankzij hun prestaties in de VCS, maar een brief vanuit Singapore zou mogelijk meer effect kunnen hebben op de Vietnamese regering.

Riot Games gaat GAM Esports en de Saigon Buffalos ook financieel steunen. Het Californische bedrijf wil alle kosten in verband met de reis naar IJsland zelf vergoeden, inclusief alle visumaanvragen, quarantaines, en vertalingen voor administratieve procedures. Broodnodige hulp, dus.

De brieven werden twee weken geleden ondertekend, maar lijken geen succes te hebben, gezien de recentste aankondiging van Riot. Op 9 september meldde de ontwikkelaar dat de VCS-teams het evenement niet zullen kunnen bijwonen.

#BringVCStoWorlds

Daarom lanceerde de community enkele dagen geleden de hashtag #BringVCStoWorlds, om de twee teams te ondersteunen.

Ter herinnering, het is de derde keer dat Vietnam geen teams naar een belangrijk toernooi stuurt. Na de Worlds van 2020 en de Mid-Season Invitational komen nu ook de Worlds van 2021 in het gedrang. De oorzaak ligt bij de reisbeperkingen, die bij de strengste ter wereld horen.