Ons elftal van de week

Sport | Het nieuwe seizoen in 1B is vier speeldagen ver en Westerlo blijft ongeslagen leider in het klassement, ook eerste achtervolger Deinze verloor nog niet en volgt op twee punten. Moeskroen kon op zijn beurt nog niet winnen en blijft laatste met nul punten.

Het begon allemaal prima voor Moeskroen op bezoek bij Deinze. Teddy Chevalier had bij zijn debuut maar anderhalve minuut nodig om zijn eerste doelpunt voor Moeskroen te maken. Chevalier scoorde ook al twee keer voor Kortrijk dit seizoen en toonde zich meteen belangrijk bij zijn nieuwe werkgever. Een half uur konden de Henegouwers genieten van de voorsprong, tot Mertens de voorzet van Staelens goed binnenkopte. Kort na de rust draaide De Belder de situatie helemaal om. Met enkele mooie combinaties speelde Deinze de verdediging van Moeskroen helemaal uit verband en lag de 2-1 in het net. Dansoko dikte in het slot nog aan tot 3-1, en zo klimt Deinze naar de tweede plek in het klassement.

De eerste helft van Virton-Lommel was er een zonder gevaar. Het verschil in het begin van de tweede helft kon niet groter zijn. Na amper drie minuten had Virton twee keer weten te scoren. Aabbou kopte de 1-0 tegen zijn ex-club binnen en 63 seconden later scoorde Allach met een fantastisch afstandsschot. Aabbou raakte bij een vrije trap de bal met zijn hand en gaf Kevin Kis zo de kans om de aansluitingstreffer te maken vanop de stip. Na 55 minuten spelen stond de eindstand op het bord. Virton hijst zich op gelijke hoogte met Lommel met vier punten.

Lierse is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Na vier speeldagen volgen de Pallieters op drie punten van Westerlo. In eigen huis rekende Lierse eenvoudig af met RWDM. Limbombe bediende Abdallah voor de 1-0 na 21 minuten. Vier minuten later was het Limbombe zelf die de netten deed trillen. Laes trapte nog voor de rust de 3-0 binnen en ook de 4-0 liet niet lang op zich wachten. Na 54 minuten zette Schuermans zijn team met een rake kopbal op rozen. Rommens milderde nog tot 4-1.

Tuur Dierckx speelde zich naar de top van het assistenklassement, maar op bezoek bij Waasland-Beveren deed hij zelf de netten nog eens trillen. Met twee doelpunten en drie assists is de aanvaller uitstekend begonnen aan het seizoen. De Waaslanders konden geen vuist maken en keken met de rust al tegen een dubbele achterstand op na een doelpunt van Bernát. Na de rust kwam Waasland-Beveren beter voor de dag. Edmundsson kopte op de lat en enkele seconden later liet hij het na om de 2-1 binnen te tikken voor een open goal. Hoggas kreeg in het slot nog de kans om zijn vierde van het seizoen te maken, maar de middenvelder van Waasland-Beveren trapte zijn strafschop hoog over. Westerlo blijft op die manier leider in het klassement.