Hoe Alex Agnew zijn grootste zaalshow omvormde

Pre-pandemie maakte Alex Agnew nog furore met de zaalshow ‘Be careful what you wish for’, die nu voor het eerst in twee delen te zien is op Play4. Het materiaal uit die show moest hij intussen herwerken, zonder het daarom helemaal weg te moeten gooien.

In 20 jaar op de planken is Alex Agnew een van de – misschien wel dé – bekendste en meest succesvolle komieken van ons land geworden. Met snedige observatiehumor, ongezouten meningen en een hoog rock-‘n-rollgehalte speelde hij de grootste zalen van ons land plat. Dat was in mei en juni van 2019 niet anders, want toen speelde hij met zijn nieuwe zaalshow ‘Be careful what you wish for’ drie keer voor een vol Sportpaleis.
 
De uitverkochte zalen smulden van zijn thema's en Alex wilde er nog wat langer mee touren, maar dan kwam er in maart 2020 ineens een actueel thema opduiken dat ook hij niet kon voorspellen.

De terugkeer

De theatertours van Agnew werden stilgelegd, net als zowat de hele cultuursector. Nu de komiek eindelijk weer op de planken kan staan, kon hij het afgelopen anderhalve jaar niet negeren. Niet alleen de pandemie, maar ook kwesties als Black Lives Matter hielden het publieke debat namelijk in de ban. Daarom herwerkte hij enkele routines uit ‘Be careful what you wish for’ in een nieuwer jasje en voegde hij er nieuw materiaal aan toe over de feiten die het afgelopen jaar maakten.
 
Als je nu een ticket koopt voor een show van Alex Agnew, zoals je afgelopen zomer bijvoorbeeld kon doen in de Proximus Pop-up Arena, dan krijg je die nieuwe voorstelling te zien. Wie echter liever aan wat escapisme doet en helemaal wil vergeten dat er sprake is van een pandemie, kan nu ook terugblikken op de zaalshow uit 2019. Die werd namelijk opgenomen en is nu in twee delen te zien op Play4. De eerste helft werd afgelopen zondag al eens uitgezonden en is vanavond opnieuw te zien, het tweede deel staat komende zondag op het programma.
 
Comedyliefhebbers die het dus beu zijn dat de meeste observatiehumor tegenwoordig maar over één thema gaat, aangezien dat ook de actualiteit danig heeft beheerst, komen aan hun trekken met de nog steeds actuele show van Alex Agnew.
 
Bekijk het eerste deel van ‘Alex Agnew: Be careful what you wish for’ vanavond om 23u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top